• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Standard en Westerlo blameren zich, Gent en KV Mechelen zetten scheve situatie recht

  Rob Schoofs brengt AA Gent langszij bij Lierse.

  In de 1/16e finales van de Croky Cup hebben de eersteklassers hun intrede gedaan. Dat verliep niet zonder slag of stoot. Bekerhouder Standard en rode lantaarn Westerlo sneuvelden, anderen moesten flink uit hun pijp komen. Het overzicht van de 14 bekerduels van vanavond.

  Bekerhouder Standard en rode lantaarn Westerlo falen

  Standard heeft zich geblameerd op het veld van Geel. Damblon maakte tussen de 30e en 40e minuut twee goals voor de eerste amateurklasser. Geel werd na de rust weggeduwd, maar verder dan de aansluitingstreffer van Raman op het uur kwam de bekerwinnaar niet: 2-1.

  Westerlo is de tweede topklasser die strandt. Thuis tegen Tubeke, uit 1B, kon de troosteloze laatste uit 1A geen vertrouwen tanken. Integendeel: tien minuten voor het einde velde Diallo het zware verdict: 0-1.

  AA Gent en KV Mechelen zetten scheve situatie recht

  AA Gent heeft maar op het nippertje verlengingen kunnen vermijden bij Lierse, de leider in 1B. Een inspiratieloos Gent moest snel achtervolgen. Pas na het uur kon Schoofs gelijkmaken, Perbet maakte de 2-1 in de 91e minuut.

  KV Mechelen moest bij amateurclub Hasselt een nog grotere achterstand goedmaken: 2-0 stond er na 20 minuten op het bord. Na de rust zette Ferrera alle offensieve krachten in en die zorgden voor 2-3.

  De rest wint zonder overschot of erg simpel

  Anderlecht ontving in eigen huis OHL, de laatste uit 1B. In een flauwe partij won het zonder franjes: Harbaoui maakte na mistasten in de bezoekende defensie de enige treffer.

  De zorgen voor Georges Leekens werden niet groter: Lokeren klopte Cercle (1B), maar van een leien dakje liep het niet: van 2-0 voor werd het 2-2 gelijk. Na een rode kaart voor de bezoekers viel toch nog de 3-2.

  Dan liet buur Waasland-Beveren het niet zover komen: het maakte snel 1-0 tegen amateurclub Oosterzonen, controleerde en verkreeg in de tweede helft de zekerheid: 2-0.

  Zonder te imponeren kwam Eupen 0-3 voor op het veld van een verdienstelijk Roeselare (1B). De thuisploeg pakte nog uit met een stevig slofoffensief met twee goals: 2-3.

  Kortrijk speelde een dramatisch slechte wedstrijd tegen Sprimont, de laatste in de eerste amateurklasse. Invaller Kage kon pas met twee late goals het verschil maken: 2-0.

  Nog een amateurniveau lager moest Harelbeke de wet van de sterkste ondergaan tegen STVV: 1-6. Na 25 minuten stond er al 0-5 op het bord.

  Cappellen, ook van Amateur II, legde Zulte Waregem, de competitieleider in eerste, het vuur aan de schenen: Leye maakte pas in de 89e minuut de 1-2.

  Bocholt, nog eentje van het niveau van Harelbeke en Cappellen, slikte vijf doelpunten in Charleroi: 5-0. Ook Genk was bij Eendracht Aalst (Amateur I) bij de les en Karelis (foto) had zijn dagje: vier goals en dus 0-4.

  Antwerp (1B) tot slot was vorig jaar nog de killer van Oostende aan de zee, nu nam de kustploeg revanche op de Bosuil: 0-2. 

  Klik op een uitslag hieronder voor het wedstrijdverslag.