• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Loting 1/8e finales: Charleroi-Anderlecht, Eupen-Club en Geel-Zulte Waregem

  Woensdagavond is er meteen geloot voor de 1/8e finales.

  Vanavond laat is er meteen geloot voor de achtste finales van de Croky Cup, die eind november worden gespeeld. Er doen nog twee niet-1A-clubs mee: eerste amateurklasser Geel ontvangt Zulte Waregem, Tubeke (1B) krijgt Oostende op bezoek. De opvallendste affiches zijn Eupen-Club Brugge, Waasland-Beveren-Genk, Charleroi-Anderlecht en AA Gent-Lokeren.

  14 van de 16 topklassers overleefde hun eerste optreden in de beker: bekerwinnaar Standard zijn we kwijt, net als rode lantaarn Westerlo. Respectievelijk Geel en Tubeke waren de beul met dienst.

  De 1/8e finales zijn op 29 en 30 november en 1 december en worden ook over één wedstrijd gespeeld. 14 december zijn er de kwartfinales, pas vanaf de halve finales krijgen we heen- en terugwedstrijden (17-18/01 en 1/2). De finale is op 18 maart. De winnaar krijgt een ticket voor de groepsfase van de Europa League.