• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Het thema van Euro 2020 is bekend: "bruggen"

  In Londen is het logo van Euro 2020 onthuld.

  De Europese voetbalbond UEFA wil dat "de verbindende kracht van het voetbal" tot uiting komt op Euro 2020. Dat EK wordt in 13 Europese steden gespeeld en vandaag werd de visuele identiteit onthuld, de bruggen in de gaststeden spelen een hoofdrol.

  In Londen werd vandaag de aftrap gegeven richting het EK in 2020. De nieuwe UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin was blij in het land te zijn "dat het voetbal aan de wereld schonk". Daar wordt ook de finale van het EK 2020 gespeeld.

  "Euro 2020 moet een viering van deze sport worden", zei Ceferin die Londen de ideale keuze vindt om de eindfase van het toernooi te houden.

  13 Europese steden krijgen het EK op bezoek, ook Brussel is daarbij. En elke stad mag in zijn unieke logo een iconische brug uit de stad integreren. "De verbindende kracht van het voetbal is belangrijk."

  Londen opteerde alvast voor de beroemde Tower Bridge. We zijn benieuwd welke keuze Brussel zal maken.

  Naast Londen en Brussel zijn Amsterdam, Bakoe, Bilbao, Boekarest, Boedapest, Kopenhagen, Dublin, Glasgow, Munchen, Rome en Sint-Petersburg de gaststeden.

  De introductiefilmpjes