• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Guardiola: "Touré speelt niet vooraleer manager zich excuseert"

  Touré en Guardiola werkten al samen bij Barcelona.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Yaya Touré is bij Manchester City in de vergeetput beland. De harde taal van zijn manager in de pers heeft dat niet verholpen. "Ik eis excuses", zegt City-coach Pep Guardiola, die tot zolang Touré buiten de kern houdt.

  De bal ging aan het rollen toen Yaya Touré niet op de lijst van Manchester City raakte voor de Champions League. Zaakwaarnemer Dimitri Seloek vond dat Guardiola zijn speler hiermee "vernederde".

  "Het was een moeilijke beslissing om Yaya niet op te nemen in de selectie voor de Champions League", verantwoordt Guardiola. Toch kan hij de woorden van diens manager niet smaken.

  "Sinds zijn manager zijn mond opendeed in de pers zit Yaya in de B-kern. Daar zal pas verandering in komen als Seloek zijn excuses maakt aan City, de ploegmaats van Touré en aan mij. In de pers uiteraard, want hij heeft het lef niet om zich bij mij persoonlijk te verontschuldigen."

  "Ik kan me niet voorstellen dat mijn manager in mijn tijd in de pers op die manier over Cruijff zou spreken. Misschien zijn dit nieuwe tijden en ben ik iemand van de oude stempel?"

  Manager: "Excuses? Dat hij zich eerst zelf excuseert bij Pellegrini"

  De woorden van Pep Guardiola hebben weinig indruk gemaakt op de flamboyante Dimitri Seloek. "Guardiola denkt dat hij de koning is omdat hij een paar matchen gewonnen heeft. Ik zal pas mijn excuses aanbieden als Guardiola zijn excuses aanbiedt aan zijn voorganger Pellegrini. Pellegrini had net een nieuw contract getekend en dan wordt hij door Guardiola opzijgezet. Zoiets doet een gentleman niet."