• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Cancellara wil ook na pensioen bij Trek blijven: "Maar weet nog niet wat of hoe"

  Fabian Cancellara stopt over enkele weken met koersen.

  Voor Fabian Cancellara komt zijn wielerpensioen steeds dichterbij. De Zwitser denkt al na over zijn volgende stap, maar ziet zichzelf geen ploegleider worden. "Ik wil iets constructiefs doen. Een vorm van jeugdopleiding zie ik wel zitten", vertelt hij.

  Fabian Cancellara hangt na dit seizoen zijn fiets aan de haak, maar hij wil wel graag in het wielrennen blijven. "Ik kan nu al ontkennen dat ik volgend jaar ploegleider wordt bij Trek. Ik zie meer een toekomst voor mezelf in de tweede lijn van het sportieve gebeuren", zegt de Zwitser.

  "Echt beslissingen nemen in een volgwagen is niets voor mij. Natuurlijk houd ik nog steeds van het wielrennen en mijn toekomst ligt zeker bij Trek. Wat of hoe, dat zullen we nog moeten uitdokteren."

  "Ik wil wel iets constructiefs doen. Op koersen verschijnen en wat wuiven en handjes schudden is tof, maar het mag wel iets meer zijn. Een vorm van jeugdopleiding zie ik wel zitten."

  Cancellara kijkt ook al uit naar 12 november. Dan neemt hij afscheid van het Belgische publiek in het Gentse Kuipke. "Ik heb gehoord dat er voor die show nog maar een handvol tickets beschikbaar is. Misschien moeten ze er dan maar een tweede avond aanbreien, want ik ben de volgende avond ook nog vrij", klinkt het.

  "Het zou jammer zijn mochten supporters ontgoocheld zijn omdat ze geen kaartjes meer konden bemachtigen. Zo'n avond is een echte eer voor mij. In Zwitserland zou dit zeker niet lukken, in Vlaanderen wel. Ik ben heel vereerd dat er zoveel interesse is."