• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Aanholt uit opwarming geplukt met mogelijk hartprobleem

  Van Aanholt werd vlak voor de match uit de ploeg gehaald.

  Sunderland-speler Patrick van Aanholt was zich zondag aan het opwarmen om tegen Tottenham te spelen, tot zijn coach geïnformeerd werd over een mogelijk hartprobleem. "Ik begrijp niet waarom dat nieuws vanuit de bond pas tien minuten voor de match kwam."

  De Nederlandse linksachter Patrick van Aanholt werd zondag vlak voor de match vervangen door Jason Denayer. Vandaag deed Sunderland-coach David Moyes het verhaal achter die wissel uit de doeken.

  "Van Aanholt had de standaardtests bij de cardioloog afgewerkt. Een panel van de Engelse bond (FA) moest die bekijken en de conclusie was dat hij meer tests moest afwerken. En dat kreeg ik dus tien minuten voor de aftrap van de match te horen. Hij was zich toen aan het opwarmen."

  "We moesten toen meteen een beslissing nemen en maakten de juiste keuze voor de speler en de club. Meer was het niet, maar ik vond de timing wel heel vreemd." 

  Ondertussen onderging Van Aanholt extra tests en die waren blijkbaar geruststellend, want hij zit in de kern om woensdag in de League Cup te spelen.

  FA: "Kwam niet van de bond"

  Bij de Engelse bond FA klinkt het dat de boodschap aan Sunderland niet vanuit de bond kwam. "Wij zijn niet betrokken bij die cardiologische testen. We hebben er niets over gezegd bij de club."

  "Wat wel kan, is dat de club een onafhankelijk advies inwon bij een specialist cardiologie die toevallig in een FA-panel zit dat over die materie gaat."