• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Touré stopt bij Ivoorkust: "Tijd om fakkel door te geven"

  Yaya Touré heeft zijn laatste match voor Ivoorkust gespeeld.

  Yaya Touré zal niet meer uitkomen voor de nationale ploeg van Ivoorkust. De 33-jarige middenvelder vindt dat het tijd is voor een nieuwe generatie. Voorlopig moet Touré wel niet hopen op speelkansen bij Manchester City. Coach Josep Guardiola wil eerst excuses van de Ivoriaan.

  Yaya Touré, die zijn carrière in Europa begon bij Beveren, debuteerde in 2004 bij de nationale ploeg van Ivoorkust. De middenvelder speelde 102 interlands en scoorde daarin 19 keer. Hij was erbij op de WK's van 2006, 2010 en 2014. Touré speelde ook zes keer op de Africa Cup, met de titel in 2015 als bekroning.

  Maar nu vindt Touré het dus welletjes. "Het was een moeilijke beslissing, maar het is tijd om de fakkel door te geven aan de jeugd", zegt de Manchester City-speler op zijn website. "Na 14 jaar op het hoogste niveau is de tijd gekomen om mijn avontuur met de nationale ploeg van Ivoorkust te beëindigen. Ik wil al mijn supporters bedanken."

  Touré kan zich nu ten volle richten op Manchester City, maar daar hoeft hij voorlopig niet op veel speelkansen te rekenen. Coach Josep Guardiola wil eerst excuses horen van de Ivoriaan. Touré werd niet opgenomen in de Champions League-kern en zijn manager liet openlijk weten dat dat een "vernedering" was.

  "Tourés manager moet zich eerst verontschuldigen bij zijn ploegmaats en bij de club. Zolang dat niet gebeurd is, zal hij niet spelen. Als hij ergens een probleem mee heeft, moet hij dat met de club bespreken", zegt Guardiola.