• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Mulder: "Vossen moet bij de trainer geroepen worden na zijn 2 omgezette penalty's"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Jan Mulder, Marc Degryse, Filip Joos en Peter Vandenbempt hadden aan de Extra Time-tafel van Frank Raes heel wat te vertellen over het voorbije voetbalweekend. Wij pikten er enkele interessante items uit.

  Degryse: "Bij een club heb je meer stress en dat hoeft niet meer"

  Marc Degryse (51) was meer dan een decennium geleden enkele jaren sportleider/technisch directeur bij Club Brugge, maar zonder veel succes. Sindsdien is hij als analist aan de slag. "Ik zou geen functie meer willen bij een club. Daar is meer stress en ik ben op een leeftijd gekomen dat dat niet meer hoeft."

  Video player inladen ...

  Mulder: "Mooi dat een club als Feyenoord terug is"

  Feyenoord staat op kop in Nederland met 18 op 18. Vorige week versloegen ze Manchester United (in de Europa League) en wonnen ze op PSV (in de competitie). De Nederlander Jan Mulder is blij: "Feyenoord, een club te vergelijken met Standard, kan kampioen van Nederland worden. Het gelooft er zelf in en is gelanceerd. Ajax is namelijk dramatisch en Feyenoord won bij PSV. Genk-Anderlecht was wel beter dan PSV-Feyenoord. Ik heb het idee dat België afstand neemt van Nederland, maar leve Feyenoord!"

  Video player inladen ...

  Vandenbempt over Braga-Gent: "Vernieuwde AA Gent heeft zijn filosofie behouden"

  Het moment van Peter Vandenbempt was de Europese match van Gent in Braga: "Geëxporteerde kwaliteit. Gent heeft ons bekoord, hoewel het aan de Europa League is begonnen zonder zijn drie sterkhouders Sels, Depoitre en Kums. Zelfs het vernieuwde AA Gent heeft zijn filosofie behouden. Hein legt vanaf minuut 1 zijn spel op, offensief en met veel lef. Het was een fantastische match. Daarom heeft AA Gent niet alleen de Gentse supporters, maar zo veel Belgische fans vorig jaar zo bekoord in de Champions League."

  Video player inladen ...

  Vandenbempt kent nog een meer "most shameful disallowed goal"

  Gent maakte een tweede goal in Braga, maar die werd afgekeurd door de ref na een blok van Mitrovic. Gent-coach Hein Vanhaezebrouck noemde het "het meest belachelijke afgekeurde doelpunt in de geschiedenis van het voetbal". Peter Vandenbempt vond die uitspraak er ver over. En gaf zelf nog een voorbeeld van een afgekeurd doelpunt, waar nog minder aan de hand was: uit de omgekochte halve finale Anderlecht-Nottingham Forrest in het seizoen 83-84 in de UEFA Cup.

  Video player inladen ...

  Joos en Vandenbempt: "We schrokken bij wissel van Weiler"

  René Weiler deed een gedurfde wissel in Genk-Anderlecht, hij bracht een spits voor een verdedigende middenvelder, hoewel zijn team onder druk stond. Jan Mulder: "Hij kreeg alle lof van de pers, terwijl hij bij verlies daarvoor zou zijn gestraft. De pers moet strakker in de leer zijn en eerlijk: dit is knap gemanoeuvreerd."

  Vandenbempt en Joos doen hun verhaal van de wissel: "Wij zagen Harbaoui staan en dachten - in ons conservatieve Belgische denken - "Teodorczyk gaat eraf". We schrokken allebei toen het om Badji ging. Weiler heeft hiermee gescoord. Hij ziet iets en vindt dat hij iets moet doen. Al zal het wel eens verkeerd lopen ook."

  Video player inladen ...

  Mulder: "Vossen moet bij de trainer geroepen worden na penalty's"

  Jelle Vossen zette tegen Eupen twee penalty's om en boog zo mee een 0-1-achterstand om in een 3-2-zege. Maar Jan Mulder had iets gezien wat niet hoorde: "Hij trapte als een amateur. Je mag een penalty niet met de wreef nemen. De volgende keer trapt hij tegen de lat. Een penalty doe je met de binnenkant wreef of binnenkant voet. Met de wreef heb je geen richting."

  Video player inladen ...

  Keek op de week van Filip Joos

  Video player inladen ...

  De integrale uitzending

  Video player inladen ...