• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Imke Courtois: "Vanavond voor 7.000 fans spelen is een nieuwe druk"

  Imke Courtois gisteren op de training in Leuven.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Imke Courtois gisteren op de training in Leuven.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  De Red Flames nemen het om 19u in Leuven op tegen Engeland, in de slotmatch van de EK-voorronde. Het ticket voor het Europese kampioenschap van volgend jaar in Nederland hebben de Belgische vrouwen al op zak, maar vanavond willen ze ook nog Engeland kloppen als het even kan.

  Sinds vrijdagavond weet België dat het minstens als één van de beste tweedes in de EK-voorronde eindigt en daardoor heeft het nu al zekerheid over deelname aan het EK 2017. De Belgische dames hebben de eerste emoties verteerd en zijn klaar om het Belgische publiek te vermaken in de slotwedstrijd tegen Engeland.

  "Het was een heel vreemd weekend. Van blij naar prikkelbaar en nog allerlei emoties: het was alsof we de EK-kwalificatie niet konden plaatsen, zo blij waren we", zegt Imke Courtois.

  "We krijgen nu veel aandacht en aanvragen voor interviews. Daar ben ik heel blij om, want de Red Flames verdienen het echt om in the picture te komen. We kunnen eindelijk tonen dat ons vrouwenvoetbal het gewenste niveau haalt."

  De partij in Leuven tegen Engeland, de nummer 5 van de wereld, is een goeie test met het oog op het EK. Ter vergelijking: België staat 26e op de wereldranglijst.

  Courtois: "Tegen Engeland kunnen we zeker een goed resultaat neerzetten, maar dan moeten we 100% zijn. 90% is niet genoeg. In Engeland behaalden we een puntje, omdat we sterk gespeeld hebben vanuit de organisatie."

  "De druk om ons te kwalificeren is eraf, maar nu is er een nieuwe druk, omdat er meer dan 7.000 mensen komen kijken. Dat zijn we niet gewend. In onze clubs spelen we voor 200 of 300 man, ik ben benieuwd wat dit zal teweegbrengen. Ik ga mijn best doen om mentaal iets bij te brengen en ervoor te zorgen dat niemand stress heeft."

  "Hopelijk groepsfase overleven op het EK"

  Na België-Engeland kan er even stoom afgelaten worden op een feestje. Het EK 2017 is nog ver weg. "Maar ik heb stiekem al wel eens gekeken wie allemaal al geplaatst is voor het EK. Alle grote landen zijn er natuurlijk bij. Ik zou in elk geval de groepsfase met vier landen willen overleven en de knock-outfase halen. Al weet ik nu nog niet of dat realistisch is."

  "Zelf heb ik een groot deel van de kwalificatiecampagne gemist door een blessure. Het is een heel jonge groep, maar wel een goeie mix met speelsters uit het buitenland die ervaring bijbrengen. We zijn nu met 23 meisjes samen, maar je weet niet of je erbij bent als het EK begint. Er is zo veel aanstormend talent.”

  Wullaert: "We zullen ons niet laten doen"

  Tessa Wullaert heeft bij haar Duitse club Wolfsburg al meermaals geproefd van het Europese topvoetbal, maar ook voor haar is de groeiende interesse in de Red Flames uiteraard een welgekomen opsteker.

  "Het is leuk dat steeds meer mensen geïnteresseerd raken in de nationale vrouwenploeg en we vanavond in Leuven voor een recordaantal fans zullen spelen.”

  "Ik heb onze ploeg in korte tijd zien groeien. Het is mooi dat we een ticket voor het EK wisten te bemachtigen. We hebben hier hard voor gewerkt en dat werk is beloond."

  "Engeland is na ons gelijkspel bij hen gebrand op revanche in België. Maar we zullen ons zeker niet laten doen. We moeten alles goed gesloten houden en als er een kans is of we het op de counter kunnen uitspelen, dan moeten we het afmaken."

  "Zenuwen voel ik niet. Eigenlijk is dit een galamatch en is genieten het hoofddoel. We hebben een jonge groep die er elke match voor gaat. We hoeven niet bang te zijn van de grotere ploegen."

  "Leren en ervaring opdoen op EK"

  "De ambitie op het EK moet zijn om bij te leren en ervaring op te doen. Als we ons 100% gegeven hebben, kan ons niets verweten worden, wat het resultaat ook is", besluit Wullaert.

  Interviews met Tessa Wullaert en Imke Courtois:

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...

  Tweet: