• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Serneels: "Red Flames hebben feestje uitgesteld"

  De sfeer zit goed bij de Red Flames.

  Video player inladen ...
  0 / 0

  De sfeer zit goed bij de Red Flames.

  Video player inladen ...
  Bondscoach Ives Serneels heeft met de Belgische voetbalvrouwen sinds vrijdag een EK-ticket beet. Een feestje komt er wel pas na de match tegen Engeland dinsdag. "We willen ongeslagen blijven", zegt hij bij Sporza.

  Vrijdagavond bracht Serneels de Red Flames in extase toen hij op de luchthaven kon melden dat de concurrentie gefaald had en het EK-ticket binnen was. "De puurheid in dat moment was ongelooflijk mooi."

  "Zelf heb ik het pas de volgende ochtend beseft. Ik was blij dat ik met mijn vader rustig op de duiven kon letten, dat hielp me om te ontstressen. Daarna ben ik er weer ingevlogen."

  Dinsdag staat de afsluitende groepsmatch tegen het sterke Engeland op het menu, de leider in de poule. "Dat is een totaalploeg, maar wij zijn ook gegroeid."

  "We vatten de match aan met de instelling van een echte sporter. We hadden al 1,5 jaar geleden afgesproken dat we de avond van de kwalificatie een feestje zouden bouwen. Maar de vrouwen waren de eersten om te zeggen dat we dat moesten uitstellen."

  "We kunnen onze groep nog winnen en klimmen op de ranking om misschien bij de EK-loting in de derde pot te raken. Bovendien zijn we ongeslagen in de groep en het zou fantastisch zijn als dat zo zou blijven. Dat willen we."

  In Engeland speelden de Belgen gelijk. "Ook morgen zullen we enkele mogelijkheden krijgen. Maar ook moeilijke momenten en het is aan ons om die te doorstaan."

  "Mensen zin geven om naar het EK te komen"

  De match tegen Engeland in Leuven zal voor meer dan 7.000 fans gespeeld worden. "Ik ben begonnen met 200 fans en nu is het al maal 20 en meer. Dat is een totaalwerk van iedereen. De speelsters, de staf en de federatie."

  "We zullen tegen Engeland trachten de mensen naar huis te sturen met de zin om ook op het EK in Nederland naar de groepsmatchen te komen kijken", zegt Serneels.