• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Joos: "Uitspraak van De Condé vind ik niet kunnen"

  Joos vindt dat De Condé te ver gaat.

  Extra Time heeft maandag uitgebreid teruggeblikt op Genk-Anderlecht (0-2). Het panel is het eens dat wat De Condé over ref Lardot zei ("onbekwaam of slechte wil") niet door de beugel kan. Ze zijn het niet eens met alle beslissingen van Lardot, maar vinden dat Genk onjuist de schuld voor de nederlaag bij hem legt.

  "Vind niet dat Genk geflikt is"

  De Genkse technisch directeur Dimitri De Condé kan op geen begrip rekenen met zijn uithaal naar de ref. "Is hij van slechte wil of onbekwaam", zei De Condé na de match.

  Filip Joos: "Hij mag dit zeggen als hij dat bij Genk-Zulte Waregem ook gezegd had over ref Joeri Van de Velde. Die had toen altijd rood moeten geven aan een Genk-speler. Maar dit vind ik echt niet kunnen."

  Peter Vandenbempt: "In de beoordeling van een scheidsrechter die een fout heeft gemaakt is het altijd keihard. Hij is meteen onbekwaam. Maar als het over de eigen spelers gaat, is het altijd "part of the game". Daar erger ik me donkerblauw aan."

  "Je mag zeggen dat je geflikt bent door de ref als dat zo is, maar hier vind ik dat niet zo", zegt Joos.

  Video player inladen ...

  "Frustratie komt uit goed spelen, maar toch verliezen"

  "Ik heb genoten van Genk-Anderlecht vanaf de aftrap", zegt Jan Mulder over het voetbalpronkstuk van het weekend. "Genk-coach Maes mokte na afloop, maar mag met hooggeheven borst door de winkelboulevard in de stad wandelen.

  "De frustratie van Genk komt uit het feit dat ze goed spelen, maar verliezen."

  Ook de topmomenten en de controversiële fases passeren de revue. "Het was geen fout van Ndiddi", klinkt het bij Vandenbempt en Degryse. "Beide partijen hebben een punt", zegt Filip Joos.

  De handsbal van Kara bij de 0-1 is geen probleem. Niet voor het panel en niet voor het reglement dat erbij wordt gehaald.

  De rode kaarten zijn dan weer niet op hun plaats. "Het is wel een fout, maar geef geen toch geen tweede geel omdat Pozuelo uitglijdt", zegt Marc Degryse.

  Mulder is lyrisch voor Genk

  Video player inladen ...

  Vandenbempt over de Genkse driehoek

  Video player inladen ...

  "Geef Pozuelo toch geen tweede geel"

  Video player inladen ...

  "Vrees dat het met Badji niet goed komt"

  Video player inladen ...