• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Fotoreeks: "Magische" Paralympische Spelen krijgen spetterend slot

  De vuurpijlen werden niet gespaard tijdens de slotceremonie.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  "Missie volbracht". Na zes weken topsport is de olympische vlam gedoofd in Rio de Janeiro. Met veel vuurwerk en optredens werd de vijftiende editie van de Paralympische Spelen afgesloten. Rolstoelsprinter Peter Genyn, goed voor twee gouden medailles, had de eer om de Belgische vlag te dragen tijdens de slotceremonie in het Maracana-stadion. Na de speeches van IPC-voorzitter Philip Craven en organisator Carlos Arthur Nuzman werd de paralympische vlag officieel overgedragen aan Tokio, de gaststad van 2020.

  Peter Genyn pronkt met de Belgische vlag

  Video player inladen ...

  Craven (IPC): "Paralympiërs hebben medelijden omgebogen in trots"

  Video player inladen ...