• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Eneco Tour lokt WK-sterrenparade naar de Lage Landen

  De Eneco Tour pakt uit met een sterk deelnemersveld.

  De Eneco Tour schotelt vanaf vandaag zeven etappes voor om duimen en vingers bij af te likken. Met drie vlakke etappes, één ploegentijdrit, één individuele tijdrit en twee heuveletappes lokte het het kruim van de wielerwereld naar de Lage Landen. Vijf redenen waarom je elke dag voor het beeldscherm zal gekluisterd zitten.

  1. Sprintersparadijs met het oog op het WK

  Nog een maand aftellen tot het startschot op het WK in Qatar. De Eneco Tour komt dan ook als geroepen voor de sprinters om hun vorm te finetunen. Het deelnemersveld bulkt van het spurtgeweld: naast de Duitse sprintbommen André Greipel en Marcel Kittel verschijnen onder anderen Arnaud Démare, Alexander Kristoff, Nacer Bouhanni, Michael Matthews en Tom Boonen aan de start. Enkel Cavendish ontbreekt op het sprintersfestival.

  2. Olympisch- vs. Europees- en wereldkampioen

  De sterrenparade beperkt zich niet alleen tot sprinters, want de Eneco Tour kan ook uitpakken met een primeur: voor het eerst staan de wereld-, Europese en olympische kampioen aan de start. Leggen Greg Van Avermaet en Peter Sagan net als in Canada elkaar het vuur aan de schenen? De slotetappe met aankomst op de Vesten in Geraardsbergen lijkt alvast het ideale decor.

  3. Ook WK ploegentijdrit avant la lettre

  De organisatoren van de Eneco Tour spelen slim in op het nakende WK. Met het oog op de ploegentijdrit in Qatar hebben ze ook een ploegentijdrit in de zevendaagse rittenkoers gemoffeld. Voor Etixx-Quick Step (met Tony Martin) en BMC (met Rohan Dennis) de ideale kans om de concurrentie al een eerste keer uit te testen. Maar ook voor de individuele tijdrit staan heel wat favorieten te popelen zoals Alex Dowsett, Tom Dumoulin en Vasil Kirijenka.

  4. Hattrick voor Tim Wellens?

  De laatste twee edities van de Eneco Tour werden op de erelijst ingevuld door Tim Wellens. De jonge Belg zorgde telkens in de Ardennenetappe voor de beslissing. Maar een hattrick wordt moeilijk beseft Wellens: "Ik ben niet zo goed als gehoopt en het overwegend vlakke parcours ligt me dit jaar veel minder. De Ardennenrit over La Redoute werd er jammer genoeg uit gehaald", zegt hij.

  5. Money Time voor de Belgen

  Bondscoach Kevin De Weert stelde een sterke selectie samen voor het EK in Plumelec, maar de achtste plaats van Philippe Gilbert loste de verwachtingen niet in. "Je kan niet altijd een medaille pakken, maar ik had liever een beter resultaat gezien", zei hij.

  Na de Eneco Tour hakt De Weert in elk geval de knoop door voor het WK. Van Avermaet en Boonen mogen hun koffer al pakken, maar welke zeven renners mogen nog mee naar Qatar? Een knalprestatie in de Eneco Tour zal de kansen op een WK-ticket vast en zeker deugd doen.

  Kijk live naar elke etappe

  U hoeft uiteraard geen moment te missen van het spektakel in de Eneco Tour. Elke etappe wordt uitgezonden op Eén en via de livestream op sporza.be.