• home
 • video
 • pas verschenen

  Vantornout boekt in Alpen eerste zege in anderhalf jaar

  V.l.n.r.: Eli Iserbyt, Klaas Vantornout en Michael Boros.

  Voor Klaas Vantornout (Marlux-Napoleon Games) kan het prille veldritseizoen al niet meer stuk. Na zijn derde plaats van vorig weekend in Geraardsbergen was hij nu de beste in de Zwitserse Alpen. Vantornout klopte in Baden ploegmaat en beloftewereldkampioen Eli Iserbyt.

  Terwijl het gros van de crossers volgende week het Wereldbekerseizoen opent in de Verenigde Staten stond Klaas Vantornout vandaag aan de start in Baden, waar de eerste manche van de CrossTour op het programma stond.

  Eli Iserbyt was de bedrijvigste veldrijder. De 18-jarige crosser bepaalde het tempo in de Zwitserse bergweides. In de finale moest hij enkel Vantornout voor zich dulden. Die boekte zijn eerste zege sinds zijn Belgische titel van vorig jaar.

  "Hier hangt een leuke sfeer", vertelde Vantornout. "Ik houd van Zwitserland. Hopelijk kan ik hier dit seizoen nog een keer komen crossen."

  Uitslag veldrit Baden (Zwi)

  1. Klaas Vantornout - in 1u01'45"
  2. Eli Iserbyt - op 3"
  3. Michael Boros (Tsj) - 18"
  4. Jens Adams - 34"
  5. Marcel Meisen (Dui) - 1'36"
  6. Diether Sweeck - 1'42"
  7. Marcel Wildhaber (Zwi) - 1'45"
  8. Wietse Bosmans - 1'49"
  9. Gioele Bertolini (Ita) - 1'58"
  10. Simon Zahner (Zwi) - 1'59"