• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Jonge Noor is Planckaert te snel af in Isbergues

  Halvorsen, Feillu en Planckaert staan op het podium.

  Kristoffer Halvorsen heeft de GP Isbergues-Pas de Calais gewonnen. De Noor was in de sprint van een uitgedund peloton sneller dan Romain Feillu en Baptiste Planckaert. Planckaert nadert met zijn derde plaats tot op 1 puntje van leider Samuel Dumoulin in de Coupe de France.

  In de slotronde werden de drie leiders Jaregui, Le Bon en Breen tot de orde geroepen door het peloton. In de sprint maakte Halvorsen (20) het werk van zijn ploeg, Team Joker, mooi af. De jonge Noor won eeder dit jaar ook een rit in de Ronde van de Toekomst.

  Onze landgenoot Baptiste Planckaert moest Romain Feillu nog voor zich dulden en mocht als derde mee op het podium. Zo sprokkelt de Belg van Wallonie-Bruxelles 25 punten voor de Coupe de France en staat hij tweede, op 1 punt van leider Samuel Dumoulin.

  Uitslag:

  1. Kristoffer Halvorsen (Noo) - 204km in 4u52'15"
  2. Romain Feillu (Fra) - z.t.
  3. Baptiste Planckaert
  4. Daniel McLay (GBr)
  5. Rudy Barbier (Fra)
  6. Bryan Coquard (Fra)
  7. Amund Grondahl (Noo)
  8. Clément Venturini (Fra)
  9. Julien Duval (Fra)
  10. Jakub Merczko (Ita)