• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De Condé over Lardot: "Ofwel is het slechte wil, ofwel is hij onbekwaam"

  Genks protest bij een van de beslissingen van Lardot.

  Racing Genk speelde een sterke wedstrijd tegen Anderlecht, maar blijft met lege handen achter. Bij de thuisploeg was scheidsrechter Jonathan Lardot de gebeten hond. "Dat de scheidsrechter zo'n invloed kan hebben op de wedstrijd, doet pijn. Ik denk dat men zijn prestatie eens moet analyseren", klonk het in het Genkse kamp.

  "Dit is heel frustrerend", zuchtte Dimitri De Condé, technisch directeur bij Racing Genk, na de 0-2-nederlaag tegen Anderlecht. "Onze eerste helft was heel goed, dat was echt propaganda voor het voetbal."

  "Ik wens Anderlecht proficiat, maar de invloed van de ref in de tweede helft was veel te groot. Als pure voetballiefhebber doet dat pijn. Ook als ik zie dat Pozuelo rood krijgt."

  "Zijn eerste gele kaart was al niet te zwaar, bij de tweede kaart schoof hij uit. Als hij twee keer een lichte overtreding maakt, dan krijgt hij rood. Jongens als Pozuelo worden altijd geviseerd."

  "Hij doet acties, krijgt voortdurend trappen, maar reageert nooit. Die jongens worden niet afgeschermd. Het optreden van de scheids had een veel te grote invloed op het resultaat."

  "Lardot floot een hele mooie wedstrijd kapot"

  Ook de vrijschop die de 0-1 inluidde, kon Genk moeilijk verkroppen. "Je kunt zeggen dat de scheidsrechter op 20 meter van die fase stond, maar hij stond op 1 meter van de fase met Ndidi."

  "Ofwel is de ref dan van slechte wil, ofwel is hij onbekwaam. Ik hoop dat het het tweede is, maar dit is ontgoochelend. Hij floot een hele mooie wedstrijd kapot. Ik denk dat men zijn prestatie eens moet analyseren."