• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Chainel draait 7 renners van Telenet-Fidea een loer in de VS

  Chainel gunde Telenet-Fidea geen Trek-feestje.

  Steve Chainel (G4) heeft de eerste van 4 veldritten in de Verenigde Staten op zijn naam geschreven. De Fransman klopte in Waterloo (VS) liefst 7 renners van de ploeg van Sven Nys. Wout van Aert komt vandaag voor het eerst in actie in de VS.

  De veldrijders staan volgende week voor twee Wereldbeker-opdrachten in de VS: de crossen van Las Vegas (22/09) en Iowa (25/09). Als opwarmertje kwamen heel wat profs gisteren al in actie in Waterloo, in de achtertuin van fietssponsor Trek.

  De nieuwe sponsor van Telenet-Fidea zag hoe 7 Telenet-renners het mooie weer maakten, maar de manschappen van Sven Nys moesten zich uiteindelijk gewonnen geven. De Fransman Steve Chainel verpestte hun feestje.

  Vandaag volgt al een herkansing op Amerikaanse bodem en dan zal ook Wout van Aert van de partij zijn. Mathieu van der Poel en Lars van der Haar zijn door blessures niet naar de VS afgereisd.

  Uitslag Trek CXC Cup

  1. Steve Chainel (Fra)
  2. Jim Aernouts
  3. Toon Aerts
  4. Corne van Kessel (Ned)
  5. Quinten Hermans
  6. Daan Soete
  7. Rob Peeters
  8. Tobin Ortenblad (VS)
  9. Michael van den Ham (Can)
  10. Thijs van Amerongen (Ned)

  Reactie van Sven Nys op Twitter