• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  België kan geen medailles sprokkelen op het WK skeeleren

  Sandrine Tas is haar wereldtitel op de marathon kwijt.

  De Belgische selectie heeft op het WK skeeleren in Nanjing (China) geen medailles kunnen veroveren. De voorbije jaren was ons land nog goed voor heel wat eremetaal, maar onder meer Sandrine Tas kon in China geen podiumplaats bemachtigen.

  Vierde plaatsen voor juniore Nymphe Keuleers (over een ronde op de weg) en twee keer het jongenstrio Indra Médard, Thomas Vosté en Tibo Vanhove (aflossing op piste en weg) waren het hoogst haalbare resultaat voor de Belgische ploeg.

  Verder waren er vijfde en zesde plaatsen voor kopvrouw Sandrine Tas, die vorig jaar in Taiwan nog goed was voor twee keer goud, en Anke Vos en een vijfde plek voor Stien Vanhoutte. De vrouwenaflossingsploeg werd vijfde en zesde.

  Nadat Bart Swings in 2009 zijn entree in de skeelerwereld had gemaakt, was een WK zonder Belgische medailles niet meer voorgekomen. Voor het derde achtereenvolgende jaar had Swings het WK skeeleren laten schieten. In Salt Lake City werkt hij een trainingsstage op het ijs af.

  België kon de afgelopen jaren wel oogsten: vier medailles in 2015, zeven in 2014, negen in 2013 in Oostende. Zonder medailles verkeert België wel in het gezelschap van Nederland (met als bondscoach de Belg Frank Fiers).