• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Marieke Vervoort sluit carrière af met een bronzen medaille: "Dubbel gevoel"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Marieke Vervoort heeft de Belgische medailleteller op de Paralympische Spelen in Rio op 11 gezet. Onze landgenote pakte in haar laatste race, de 100 meter rolstoelsprint, brons. Vervoort had in Rio al zilver gepakt op de 400 meter. Het goud was voor haar Canadese "rivale" Michelle Stilwell.

  De 100 meter rolstoelsprint (klasse T52) was de laatste race uit de carrière van Marieke Vervoort (37). Onze landgenote had in Rio de Janeiro al zilver gepakt op de 400 meter rolstoelsprint en wou op de 100 meter nog een laatste knalprestatie neerzetten.

  Met 20"12 realiseerde Vervoort haar beste chrono van het seizoen, maar ze was niet opgewassen tegen de Canadese Michelle Stilwell (19"42) en de Amerikaanse Kerry Morgan (19"96).

  "Ik sta hier toch met een dubbel gevoel", reageerde Vervoort bij Sporza. "Twee keer het podium halen was mijn doel en die droom is uitgekomen. Met mijn beste tijd van het seizoen ben ik enorm blij."

  "Maar naast die euforische kant is er ook het besef dat het stopt. Dit was mijn laatste wedstrijd: het is gedaan. Ik schreeuw het uit en ben gelukkig, maar mijn leven voor de atletiek stopt hier en nu en dat doet pijn."

  "Ik had gisterenavond weer koorts, maar pak toch een tweede medaille. En dan had ik enkele dagen geleden ook nog een ongeluk op de piste. Ik heb afgezien, maar ik heb alles gegeven. Ik ben erg tevreden. Zo kunnen afsluiten, dat is de mooiste manier."