• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Guardiola: "Messi is ongenaakbaar, maar daarna heb je De Bruyne"

  Pep Guardiola aait Kevin De Bruyne over z'n bol.

  Na een subtiele vrije trap en een assist tegen Bournemouth (4-0) krijgt Kevin De Bruyne veel lof, ook van zijn coach Pep Guardiola. "Hij is een speler van een ander niveau", vindt de trainer van Manchester City, die het na de match ook over Vincent Kompany had. "Hij had een kwartier of 20 minuten kunnen spelen."

  Kevin De Bruyne leverde tegen Bournemouth een glansprestatie af in de Engelse competitie. Eerst schoof hij een vrije trap onder de muur, daarna gaf hij een assist voor Gündogan.

  "Lionel Messi is ongenaakbaar, maar daarna heb je Kevin De Bruyne. Hij is een van de beste spelers van de wereld", sprak City-coach Pep Guardiola.

  "Hij is een speciale speler, hij is ongelofelijk. Hij doet alles. In balverlies is hij de eerste om terug voor de bal te strijden en met de bal kan hij heel goed het spel lezen. Hij ziet alles."

  "Hij neemt elke keer de goede beslissing. Daarom is hij een speler van een ander niveau dan de rest."

  "Kompany had kunnen spelen"

  Aanvoerder Vincent Kompany is bijna klaar voor zijn rentree. Dat bevestigde Pep Guardiola. "Misschien had Vincent een kwartier of 20 minuten kunnen spelen, maar ik koos ervoor om Stones te brengen", zei de coach. Kompany zat vanmiddag op de bank.