• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Dolle vreugde bij Red Flames als ze in de luchthaven zeker zijn van het EK

  Uitzinnige Red Flames op de luchthaven van Zaventem.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Bondscoach Ives Serneels had gisterenavond de eer om na de vlucht uit Servië als eerste zijn smartphone te controleren op de resultaten van de concurrentie. Door de nederlaag van Rusland in een andere poule, kon het EK de Red Flames niet meer ontsnappen. De vreugde was navenant.

  De Red Flames wonnen donderdag een cruciale interland bij Servië en tijdens hun vlucht terug uit Zaventem zaten resultaten in de andere groepen mee. België was meteen zeker om bij de beste tweedes te horen en voor het eerst naar het EK te gaan.

  Om de spanning op te bouwen, spiekte geen enkele Red Flame op de eigen smartphone na de landing, maar zat iedereen gekluisterd rond bondscoach Serneels. Hij mocht het goeie nieuws vertellen en bracht een vreugde-uitbarsting teweeg.

  Wat een ontlading!

  De eerste reacties aan de bagageband

  Serneels: "Puurheid in de vreugde"

  Bondscoach Ives Serneels genoot van de vreugde bij zijn speelsters. "Er was veel puurheid in dat moment. Het deed veel deugd, want het werk van enkele jaren kwam daar tot uiting. Het was mooi om te zien."

  "De speelsters hebben veel opofferingen gedaan en keihard gewerkt. Dat bracht hen tot individueel en collectief prachtige prestaties."

  "Ook de staf droeg zijn steentje bij en de federatie bood kansen om professioneler te werken. We reizen een dag vroeger af naar interlands en er is ook een kleine vergoeding, al kan alles nog beter", zegt Serneels.

  Dinsdag spelen de Flames nog tegen Engeland, met de groepswinst op het spel. "Iedereen wil voor die eerste plaats gaan. We willen de campagne mooi afsluiten en met een goed resultaat krijgen we misschien ook een betere loting op het EK."

  "Het was al een historisch moment dat we ons geplaatst hebben en dinsdag wordt ook historisch met een toeschouwersaantal dat nooit gezien is in het vrouwenvoetbal. Er zijn ondertussen al meer dan 6.000 tickets verkocht voor de match in Leuven."

  Het EK wordt volgende zomer in Nederland gespeeld. De loting is op 8 november in Rotterdam.