• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Benoot: "Mee met privéjet van Sagan? Manager is er mee bezig"

  Benoot rijdt zondag het EK en maandag de Eneco Tour.

  Tiesj Benoot (Lotto-Soudal) is een van de 9 Belgen die zondag een glansrol probeert te vertolken op het EK in Plumelec. Maandag staat hij overigens al aan de start van de Eneco Tour en misschien vindt Benoot in Peter Sagan wel de ideale reisgezel.

  Tiesj Benoot werkt morgen het EK af, maar staat zondagavond voor een lange autorit van Plumelec (Frankrijk) naar Bolsward (Nederland), waar maandag de Eneco Tour van start gaat.

  "Ik wil nog zoveel mogelijk koersen meepikken in het najaar en wil een resultaat neerzetten", luidt de uitleg van Benoot. "Ik pak de Eneco Tour er nog bij, want anders zou ik tot de Ronde van Lombardije (1 oktober) te lang zonder competitie zitten. En die ritten in het slotweekend moeten me liggen."

  Niet enkel Tiesj Benoot, maar ook Peter Sagan waagt zich aan de dubbel EK-Eneco Tour. De Slovaak moet de verplaatsing morgenavond wel niet met de wagen afleggen, maar krijgt een privéjet ter beschikking.

  Kan Benoot niet meereizen met de Slovaakse wereldkampioen? "We zijn er mee bezig", geeft Benoot toe. "Mijn manager ging eens met zijn Tinkoff-ploegleider Steven de Jongh bellen, maar ik wil hem daar nu ook niet te veel mee lastigvallen."

  "EK? Alaphilippe, Gallopin, Vakoc en Sagan"

  Wat verwacht Benoot overigens van het EK? "Ik hoop dat de finale zo vroeg mogelijk openbreekt en dat het een lastige wedstrijd wordt. In dat scenario heeft België de grootste kans op een medaille."

  "Ik houd zondag rekening met Julian Alaphilippe en Tony Gallopin. En er zijn ook nog Petr Vakoc en Peter Sagan. Dit EK heeft een zeer sterk deelnemersveld, maar daarbij mogen ook namen van ons land worden genoemd."

  "Ik heb zelf ook wel ambities. Na alle pech en ziekte van de voorbije weken voel ik dat het weer de goeie kant uitgaat. Ik start met vertrouwen."