• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bailey: "Sta open voor de Rode Duivels"

  Bailey zet de deur voor de Rode Duivels open.

  Voor Leon Bailey wenkt een mooie voetbaltoekomst en hij is vastberaden om alles uit zijn carrière te halen. Het 19-jarige goudhaantje van Genk wil ook WK's spelen en denkt aan de Duivels omdat hij weinig toekomst ziet in de nationale ploeg van Jamaica.

  Met zijn flitsen, acties en knappe goals is Leon Bailey vaak een verademing. Donderdag scoorde hij nog twee keer in de Europa League tegen Wenen en stond hij in het UEFA-elftal van de week.

  Deze zomer stonden de ploegen al te drummen, maar Genk wist de 19-jarige toch aan boord houden. Het wilde ook niet onderhandelen onder de 20 miljoen.

  "Ik wil hier door de grote poort vertrekken", zegt Bailey. "Ik wil dan naar een grote ploeg gaan in Engeland of Spanje. En niet om uitgeleend te worden."

  Weegt het prijskaartje van 20 miljoen euro en de heisa erover? "Mijn hoofd is vrij en ik laat me niet snel van de wijs brengen. Ik geef me nog een jaar om me klaar te stomen voor die transfer en wie weet ben ik na het seizoen nog meer waard."

  "Kan bij Jamaica niet alles uit carrière halen"

  Bailey droomt van een grote competitie, maar ook van de grote toernooien. "Ik wil alles uit mijn carrière halen en dat kan niet bij Jamaica. Dat zet me wel onder druk, maar ik wil mijn loopbaan niet in hun handen leggen."

  Opteren voor de Belgische nationaliteit dan maar? "Let wel, de Duivels zitten niet helemaal in mijn hoofd. Maar als iemand mij vraagt of ik voor België wil spelen, sta ik daar wel voor open."