• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vanhaezebrouck: "Belachelijkste afgekeurde goal aller tijden"

  Vanhaezebrouck was niet te spreken over de scheidsrechter achter doel.

  AA Gent heeft gisteren een verdiend punt meegegraaid uit het rotsige Braga-stadion, maar toch leidde een afgekeurd doelpunt tot een ietwat wrange nasmaak. "Ik denk niet dat er al ooit een doelpunt is afgekeurd voor minder dan dit", wond trainer Hein Vanhaezebrouck er geen doekjes om.

  "Ik ben niet echt ontgoocheld, maar we moesten deze wedstrijd gewoon winnen", analyseerde Hein Vanhaezebrouck. "We misten een aantal kansen die er altijd in moeten, dat is jammer."

  De Gent-trainer was niet te spreken over de afgekeurde 1-2 van Neto. "Het is het meest belachelijk afgekeurde doelpunt in de geschiedenis van het voetbal. Dat heb ik nog nooit gezien. Ik denk niet dat er al ooit een doelpunt is afgekeurd voor minder dan dit. Er was helemaal niks aan de hand."

  "Mitrovic stond er gewoon en de andere kwam er tegen. Hij ging neer en de scheidsrechter wees naar het midden. Dan is daar die bijkomende ref achter het doel, de meerwaarde voor het voetbal... De jonge ref heeft veel kwaliteit, maar als hij zo gesteund wordt door iemand achter het doel, dan is dat niet goed voor hem."

  "Ik ben tevreden, maar dit is een wedstrijd die je moet winnen. Het doelpunt dat we pakken is onvoorstelbaar. Dat gaan we bekijken. We hebben al drie jaar afgesproken hoe we dat aanpakken en plots gaan ze andere dingen doen, dat begrijp ik niet."

  (On)terecht afgekeurd? Oordeel hier zelf:

  Video player inladen ...

  Vanhaezebrouck denkt er het zijne van:

  Video player inladen ...