• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van blunders tot mirakels: 9 opmerkelijke taferelen in de Europa League

  Omar Colley en Marco Bizot balen na de knullige Genkse owngoal.

  De eerste speeldag in deze Europa League-jaargang was er geen om snel te vergeten. Een pijlsnel doelpunt, enkele knullige owngoals, een miraculeuze ommezwaai en een wel heel angstvallig moment wisselden elkaar af.

  Off to a fast start

  Ons rondootje door Europa begint in Azerbeidzjan. De Tsjech Jan Sykora van Slovan Liberec liet er het snelste doelpunt in de geschiedenis van de Europa League noteren. 10,69 seconden had hij nodig om het matige verweer van Qarabag te breken.

  Video player inladen ...

  Onhoudbare owngoal

  Ook Qabala, die andere Azeri-ploeg, haalde ietwat ongelukkig de highlights. Santos had in de 42e minuut zodanig veel bewondering voor een pijlsnelle rush van Acheampong dat hij het leer voorbij zijn eigen doelman werkte.

  Video player inladen ...

  Weense grasmat neemt Bizot beet

  Nog een eigen doelpunt dat in de compositie Comedy Capers thuishoort, was te bezichtigen tijdens Rapid Wenen - Racing Genk. Een terugspeelbal van Colley in combinatie met een pol gras maakten van Genk-doelman Bizot de schlemiel.

  Video player inladen ...

  Air alert bij Austria Wenen

  Van Rapid huppelen we naar stadsgenoot Austria Wenen. Op het halfuur werkte Kevin Friesenbrichler op wonderlijke wijze een voorzet voorbij de doelman van Astra Giurgiu.

  Video player inladen ...

  "Dit hoop ik nooit meer mee te maken"

  Ook bij AZ luidde het luchtalarm, zij het om een veel minder plezante reden. Stijn Wuytens kopte de Nederlanders op voorsprong, maar werd nadien getorpedeerd door de Ierse doelman.

  Onze landgenoot slikte zijn tong in en verloor het bewustzijn. Pas na tien minuten kwam hij weer bij kennis en werd hij afgevoerd naar het ziekenhuis, waar een zware hersenschudding werd vastgesteld.

  "Ik had het zelf heel zwaar in de dug-out", blikt trainer John van den Brom aangeslagen terug. "Ik had zoiets nog nooit meegemaakt en hoop het ook nooit meer mee te maken. Het was verschrikkelijk."

  Video player inladen ...

  Depoitre ziet schicht van Milicevic en afgekeurde goal

  Een landgenoot die zich gisteren niet in het zweet moest werken, was Laurent Depoitre. De aanvaller trad woensdag nog met Porto aan in het kampioenenbal, maar maakte gisteren graag de verplaatsing naar Braga om zijn ex-ploeggenoten aan het werk te zien.

  Video player inladen ...

  Halfvolle Kuip gaat uit zijn dak

  Depoitre mocht gisteren in Braga in een halflege tribune plaatsnemen. Ook de Kuip van Feyenoord was slechts voor de helft gevuld, door een UEFA-sanctie na onregelmatigheden tegen AS Roma vorig seizoen. De 30.000 aanwezigen lieten het niet aan hun hart komen en maakten kabaal voor 60.000 na de winning goal van Vilhena tegen Manchester United.

  Video player inladen ...

  "Feel the terror of Nicosia"

  Ook in Nicosia verkeerden de thuissupporters in extase. In de 87e minuut knikte Igor De Camargo de winnende treffer tegen Astana tegen de Cypriotische touwen.

  Video player inladen ...

  Vitosja-achtige taferelen in Tel Aviv

  Afsluiten doen we met de meest miraculeuze comeback van de Europa League-speeldag. 13 minuten voor tijd stond Zenit, met Witsel tussen de lijnen en Lombaerts aan de bank gekluisterd, nog drie doelpunten in het krijt. Vier goals (waarvan het laatste in de 93e minuut) later, had Zenit minder reden tot klagen.

  Video player inladen ...