• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Red Flames mogen voor het eerst naar EK-eindronde

  De Red Flames zijn er komende zomer bij in Nederland.

  De Belgische voetbalvrouwen zijn zonder te spelen zeker van de kwalificatie voor het EK in Nederland. Door de nederlaag van Finland zijn de Red Flames zeker bij de beste tweedes. "Ik heb kippenvel", zegt Janice Cayman.

  Na de 1-3-zege in Servië waren de Belgische vrouwen al zo goed als zeker van EK-deelname. Als Finland vandaag zou verliezen of Rusland of Italië niet zouden winnen, dan zouden de Flames sowieso zeker zijn van een plaats bij de beste zes tweedes.

  Portugal-Finland was de eerste kans en dat was meteen de goeie. Een late goal van Claudia Neto velde het verdict voor de Finnen en vooral voor de Belgen.

  Het is de eerste keer dat de Red Flames zich kunnen plaatsen voor de EK-eindronde, die volgend jaar van 16 juli tot 6 augustus in Nederland plaatsvindt.

  "We hebben in deze campagne enorme stappen gezet", zegt Flame Janice Cayman (foto). "Toen we eraan begonnen wisten we dat we talent hadden, maar ook werkpunten. Iedereen heeft aan zijn werkpunten gewerkt en in de Algarve Cup zijn we ook nog eens gegroeid als ploeg."

  "Onze thuismatch tegen Servië speelden we nog 1-1 gelijk, maar gisteren werd duidelijk dat we aan maturiteit gewonnen hebben. Hierdoor kunnen we een moeilijke match toch nog winnen."

  "Nu met de remmen los spelen tegen Engeland"

  Dinsdag kunnen de Belgische vrouwen thuis tegen Engeland de kers op de taart zetten. Als het de nummer 3 van het afgelopen WK kan verslaan, worden de Flames zowaar groepswinnaar.

  "Er zijn al 5.400 tickets verkocht voor de match in Leuven. Het is super om te zien dat er elke keer meer mensen naar ons komen. Nu kunnen we met de remmen los spelen tegen Engeland, alles geven voor ons thuispubliek en genieten."