• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Opmerkelijk: contract van Simeone bij Aletico met twee jaar ingekort

  "Eigenlijk verandert er niets."

  Diego Simeone en Atletico Madrid hebben de zaken even op hun kop gezet. In plaats van hun succesvolle samenwerking te verlengen hebben ze haar ingekort.

  In maart kondigden Atletico en Simeone vol trots en met een grote smile nog een contractverlenging aan tot 2020, maar vandaag heeft Simeone gezegd dat de overeenkomst toch al twee jaar eerder zal aflopen, in 2018 dus.

  Op het waarom wil Simeone niet diep ingaan. Hij blaast warm en koud tegelijk: "Samen met de clubleiding heb ik beslist dat dit het beste is voor iedereen, maar vooral voor het team. Maar dit betekent niet dat we het contract niet kunnen verlengen zodra het in 2018 eindigt. Eigenlijk verandert er niets."

  De ommekeer volgt op een zomer die bol stond van de geruchten over de trainer van Atletico. Vooral PSG, Inter en de Argentijnse ploeg dongen naar de hand van de 46-jarige Argentijn.

  "Maar ik zit hier vandaag nog altijd", zegt Simeone. "Omdat ik het wil. We zijn gelukkig. Ik volg mijn hart en dat zal nooit veranderen."
   
  Simeone leidt Atletico sinds 2011. Hij veroverde de Spaanse landstitel en Spaanse Supercup in 2014, de Europa League in 2012 en de Copa del Rey in 2013. Onder Simeone haalde Atletico ook twee finales van de Champions League, in 2014 en dit jaar telkens verloren van stadsrivaal Real Madrid.