• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Joachim Gérard kaapt bronzen medaille weg in het rolstoeltennis

  Immense vreugde bij Joachim Gérard.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  De derde medaille voor België op de Paralympische Spelen vandaag is een feit. Na goud voor Michèle George (paardensport), zilver voor Kris Bosmans (wielrennen) is er nu brons voor rolstoeltennisser Joachim Gérard. Gérard klopte Stéphane Houdet in twee sets.

  Gérard had dit jaar al zes keer tegen de 45-jarige Stéphane Houdet, de nummer 1 van de wereld, gespeeld en drie keer gewonnen. In de onderlinge duels tussen Gérard en Houdet stond het 23-10 voor de Fransman.

  In de kleine finale moest Gérard diep gaan in de eerste set. Houdet haalde veel ballen terug, maar kraakte uiteindelijk toch. Zo werd het 6-4. In de tweede ging het iets makkelijker voor Gérard en werd het 6-2.

  Gérard barstte na de wedstrijd in tranen uit. Toen hij weer op zijn positieven was trok 's werelds nummer 2 samen met Houdet nog heel wat tijd uit om handtekeningen uit te delen en samen met fans op de foto te gaan.

  "Mooi feest"

  "Ik wil mijn geluk delen met alle mensen die mij geholpen hebben", zei de 27-jarige Gérard na afloop. "Ik heb er echt alles voor gedaan, met resultaat. Met mijn staf sprak ik al meer dan twee jaar over een medaille."

  "Het is ongelooflijk dat dit nu gelukt is, ook al heeft de medaille niet de mooiste kleur. Het brons blijft in mijn hart tot Tokio 2020. Over vier jaar ga ik opnieuw voor een medaille. Hopelijk blijf ik fysiek in orde. Hier in Rio wilde ik per se nog een medaille aan het Belgische totaal toevoegen. We hebben als Belgen nu al acht medailles, en hopelijk komen er nog enkele bij. Het feest bij onze terugkeer in België zal mooi zijn."

  Tweet: