• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Geblesseerde De Laet moet streep door seizoen trekken

  De Laet maakte tijdens de zomermercato de overstap naar Aston Villa.

  Aston Villa kan dit seizoen niet meer op de diensten van Ritchie De Laet rekenen. De flankverdediger liep eergisteren een zware knieblessure op in het Championship-duel tegen Brentford. "Ik ben er compleet ondersteboven van", luidt de eerste reactie van De Laet.

  Aston Villa, dat vorig seizoen uit de Premier League tuimelde, heeft zijn start in de Engelse tweede divisie totaal gemist. In zeven wedstrijden kon het maar één keer winnen. Daarmee staat Villa voorlopig op de 17e plek geparkeerd.

  Het uitvallen van de 27-jarige Ritchie De Laet komt zo extra ongelegen. Woensdag moest hij in de match tegen Brentford, die op 1-1 eindigde, na 67 minuten naar de kant.

  Aston Villa-coach Roberto Di Matteo had op zijn perspraatje al geen goed nieuws over de toestand van de Belg: "De Laet heeft heel veel pijn aan zijn knie. Terwijl hij aan de tweede paal de bal wegspeelde, kwam hij in botsing met een andere speler. Hij heeft een serieuze blessure en moet misschien zelfs geopereerd worden."

  Ook De Laet zelf reageerde al op Twitter: "Ik ben er compleet ondersteboven van dat ik de rest van dit seizoen zal missen, maar ik ben ervan overtuigd dat mijn ploegmaten de situatie zullen omkeren."

  De Laet bevestigt op Twitter dat zijn seizoen erop zit: