• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Baeyens: "Kwaliteit om ons rechtstreeks te plaatsen"

  De Red Dragons willen zich plaatsen voor het EK.

  De Belgische volleybalmannen gaan net als de vrouwen vanaf vandaag op zoek naar een ticket voor het EK. Bondscoach Dominique Baeyens is blij dat hij op Hendrik Tuerlinckx kan rekenen bij de start van zijn laatste opdracht als bondscoach.

  De Red Dragons zitten in hun EK-voorronde in een poule met Griekenland, Moldavië en Oekraïne. De wedstrijden worden dit weekend in Griekenland en het volgende in Antwerpen gespeeld. De groepswinnaar is zeker van het EK, de tweede speelt barrages.

  Bondscoach Dominique Baeyens heeft vertrouwen. "We hebben genoeg kwaliteit in huis om ons rechtstreeks te kwalificeren."

  "Anderzijds missen we wel twee belangrijke spelers, twee opposites dan nog. Ik ben dan ook tevreden dat Hendrik Tuerlinckx er weer bij is. Hij moet met Jolan Cox de afwezigheid van Van den Dries en Van Walle opvangen."

  Vanavond staat met de match tegen Griekenland meteen een sleutelmatch op het menu. "De Grieken zijn een tijdje weg geweest van het hoogste niveau. Ze zijn wel ambitieus, maar acteren nog wisselvallig."

  Ook Oekraïne is een verraderlijk team, dat het vooral van sterke fysiek en kracht moet hebben. Moldavië is normaal de zwakste ploeg."

  "Zeker met het thuisvoordeel volgende week moeten we ons als eerste in de poule rechtstreeks kunnen plaatsen. De tweede plaats biedt wel een vangnet, maar daar houd ik eigenlijk geen rekening mee", zegt Baeyens. Hij staat voor de start van de laatste campagne van de Dragons onder zijn hoede, voor hij de leiding doorgeeft aan Vital Heynen.

  Volgende week livestream

  Volg de resultaten van de Red Dragons en de Yellow Tigers in ons Match Center (klik hier). Volgende week, wanneer de wedstrijden in België gespeeld worden, bieden we de matchen aan met livestream.