• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vrijdag opent Goffin Daviscup-duel tegen Monteiro

  David Goffin voert de Belgische ploeg aan.

  Vanaf vrijdag moet België tegen Brazilië het behoud in de Wereldgroep van de Daviscup afdwingen. David Goffin komt als eerste in actie in een wedstrijd waar enkel een zege goed genoeg is.

  David Goffin (ATP-14) opent vrijdagnamiddag tegen de Braziliaan Thiago Monteiro (ATP-101) in de Sleuyter Arena in Oostende op hardcourt.

  Aansluitend komt Steve Darcis (ATP-103, kleine foto) in actie tegen de Braziliaans nummer 1 Thomaz Bellucci. (ATP-79).

  Zaterdag staan in het dubbelspel Ruben Bemelemans en Joris De Loore tegen het sterke Braziliaanse duo Soares/Melo. 

  Zondag staan dan de laatste enkelspelen op het menu en krijgt Goffin allicht de kans om revanche te nemen tegen Bellucci voor de nederlaag op de Spelen in Rio. Darcis speelt de laatste match.

  Als België, vorig jaar nog verliezend finalist, de confrontatie wint, dan speelt het ook volgend jaar in de Wereldgroep. De verliezer wordt naar de Continentale Zone verwezen.

  Goffin: "Agressief spelen en ervaring gebruiken"

  David Goffin is hoopvol: "We trainden al goed en het niveau is er. Nu moeten we dat nog in een wedstrijd brengen. De zaal is ook mooi en de ondergrond is goed. Het is een snelle baan en de bal botst niet hoog. Zo wilden we het."

  "Van mijn eerste tegenstander Thiago Monteiro weet ik niet veel. Hij is linkshandig en debuteert. Ik zal proberen agressief te spelen en mijn ervaring te gebruiken."

  Kapitein Van Herck: "In het dubbelspel zijn de Brazilianen favoriet, maar we kunnen wel alle enkelspelen winnen. Daar zag ik het niveau voor op training en hebben we kwaliteit en ervaring voor."

  Enkele tweets