• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vande Broek: "Zullen ons niet met vingers in de neus kwalificeren voor EK"

  Gert Vanden Broek speelt tegen Frankrijk, Spanje en Bosnië.

  De Yellow Tigers beginnen morgen om 20u aan hun voorronde voor het EK volleybal van 2017, in en tegen Frankrijk. Coach Gert Vande Broek beseft het belang: "We willen ons rechtstreeks plaatsen, daarvoor moeten we groepswinnaar worden." Ook Spanje en Bosnië-Herzegovina zitten in de groep van België, dat volgende week gastheer is van de returnronde.

  Ook als België tweede wordt, krijgt het nog een kans in een barragetoernooi met de tweedes begin oktober.

  "Waren we vorig jaar op het EK niet zesde maar vijfde geworden, dan hadden we deze matchen niet hoeven te spelen en waren we rechtstreeks geplaatst", betreurt Vande Broek. "Dat maakt dat we als favoriet starten in deze kwalificatie."

  De bondscoach beseft wel dat het geen makkelijke klus wordt: "Zeker niet als je maar twee van je negen duels in de voorbereiding kon winnen. We probeerden een aantal dingen uit, maar niet alle experimenten zijn geslaagd."

  "We konden ook niet altijd in onze sterkste opstelling spelen, uit voorzorg om de lichte blessures van Heyrman (foto) en Sobolska niet erger te maken. En de voorbereiding blijft natuurlijk de voorbereiding. Als het erop aankomt, moeten we alle vraagtekens wegspelen."

  "We mogen Frankrijk niet in de match laten komen"

  Vande Broek wil extra wedstrijden als tweede vermijden. "De doelstelling is: rechtstreekse kwalificatie. We beseffen echter wel dat dat niet met de vingers in de neus zal gebeuren. We zitten nog niet in bloedvorm en het wordt dus knokken in de cruciale match vrijdag tegen Frankrijk."

  "We bezitten zeker meer kwaliteiten dan de tegenstander, maar puur op inzet zullen we die wedstrijd ook niet winnen. Frankrijk is een jonge, gretige en enthousiaste ploeg, die we zeker niet te veel in de match mogen laten komen. We moeten er gewoon met volle kracht tegenaan gaan. Nadien moeten Spanje en zeker Bosnië haalbaar zijn."