• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Mannaert: "Trekken ons op aan vorig seizoen, dat vergelijkbaar begon"

  Mannaert: "Er zijn nog veel matchen."

  De 0-3-nederlaag tegen Leicester in de eerste Champions League-match in elf jaar is flink aangekomen bij Club Brugge. "We mogen het hoofd niet laten hangen en gelukkig is het seizoen nog lang", zegt CEO Mannaert.

  Club draait niet in de competitie en staat pas tiende met 7/18. Ook de terugkeer in de Champions League na elf jaar bracht geen ommekeer. Integendeel, tegen Leicester werden de Brugse problemen net uitvergroot. De defensieve fouten hadden een 0-3 als logisch gevolg.

  "Het is toch behoorlijk hard aangekomen. Het was onze eerste CL-match in lange tijd, weliswaar tegen de Engelse kampioen. En het is toch duidelijk dat die sterker is dan iedereen dacht."

  "Maar we haalden geen Champions League-niveau. Als je je kansen niet afmaakt en de tegenstander wel scoort op de eerste tegenprik, dan verlies je wedstrijden. We hebben amper een uitgespeelde kans weggegeven, maar wel doelpunten."

  "Het is vergelijkbaar met vorig seizoen. Toen hadden we het ook moeilijk in Europa met een 5-0-nederlaag in onze eerste groepsmatch tegen Napoli. En we hadden ongeveer evenveel punten in de competitie na 6 matchen."

  "Gelukkig is het seizoen nog lang en hebben we nog 5 CL-matchen en 24 in de reguliere competitie. We trekken ons op aan het vorige seizoen, waarin het ook moeizaam ging, maar waarin we wel sterker en sterker werden."

  "We moeten ertegen aan en mogen het hoofd niet laten hangen. Dat zullen we ook niet doen, zaterdag spelen we al thuis tegen Eupen, dat is een match die we moeten winnen."