• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Desalle zegt geblesseerd af voor Motorcross der Naties

  Clément Desalle was er vorig jaar ook al niet bij door een blessure.

  Clément Desalle mist net zoals vorig jaar de Motorcross der Naties door een blessure. Onze landgenoot kan op 25 september niet meedoen in Maggiora (Ita) door een knieblessure. Desalle blesseerde zich vorig weekend in de Grote Prijs van de VS en moet drie weken rusten.

  Half augustus maakte bondscoach Joël Smets zijn selectie bekend: Desalle zou naast Jeremy Van Horebeek en Kevin Strijbos de Belgische kleuren verdedigen.

  Eind augustus won hij in Assen met de GP van Nederland zijn eerste GP van het seizoen, maar het voorbije weekend in Glen Helen kwam hij niet aan de start door kniepijn. Het ging om de rechterknie, die hij vorig jaar ook al eens zwaar blesseerde in de GP van Frankrijk. Een operatie hoeft nu niet, maar wel drie weken rust.

  Smets moet nu snel een keuze maken tussen reserverijders Brent Van Doninck en Damon Graulus als vervanger voor Desalle.