• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De Condé: "Rapid Wenen is van ons niveau, maar misschien iets volwassener"

  "We zijn blij dat we weer bij de Europese ploegen horen."

  Na twee seizoenen zonder Europees voetbal is Genk afgereisd naar Rapid Wenen voor de eerste groepsmatch in de Europa League: "We stappen met de nodige ambitie in het verhaal", vertelt Dimitri De Condé. Ook Bilbao en Sassuolo zitten in de groep van Genk. "Ik denk dat Bilbao erbovenuit steekt, misschien gaan de andere drie wel voor de tweede plaats."

  Na de voorrondes wacht nu het echte werk in Europa voor Genk. "Dit is een hele uitdaging voor de club, maar we zijn blij dat we opnieuw bij de Europese ploegen horen."

  "We stappen met de nodige ambitie in dit verhaal. De drie ploegen die we zullen treffen, zijn van een hoger niveau dan in de voorronde: van ons niveau of misschien zelfs iets beter. We zullen zien hoe onze jonge groep daarmee omgaat. We hopen wel met een goed resultaat terug te komen."

  Wat kan Genk in deze poule betekenen? "Dat is een moeilijke vraag. Ik denk dat de resultaten in het begin heel bepalend zullen zijn, zeker de match in Wenen. Als je goed kan vertrekken in de poules, kan alles. We hebben goeie tegenstanders, maar haalbaar, zeker thuis. Ik hoop dat de groep ons kan verrassen."

  "Bilbao steekt er wel bovenuit, de Spaanse competitie is de beste op wereldniveau. Maar de andere drie strijden misschien toch wel voor de tweede plaats. Voor ons is het fijn dat we dit verhaal ook eens als een underdog kunnen aanvatten. Dan kan het alleen maar goed lopen, denk ik."

  "Ik verwacht een voetballende wedstrijd"

  Wat weet De Condé van Rapid Wenen? "Van wat ik heb gezien is dat een hele goeie ploeg, vorig jaar liepen ze ook al een mooi Europees parcours. Ze spelen heel goed voetbal met veel beweging in de ploeg. Ik verwacht een voetballende en leuke wedstrijd."

  "Ik denk wel dat hun en ons niveau vergelijkbaar zijn. Alleen denk ik dat zij iets volwassener zijn. Ze zijn iets constanter. Maar wij hebben ook wat troeven: wij hebben jeugdig talent dat op elk moment een beslissing kan forceren."