• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bjorn Engels voetbalt niet meer in 2016

  Björn Engels scheurde gisteren tegen Leicester tal van schouderpezen af.

  Slecht nieuws voor Bjorn Engels en Club Brugge: de centrale verdediger blesseerde zich gisteren tegen Leicester zwaar aan zijn schouder bij een val en is maanden out. De jonge Duivel, die vandaag zijn 22e verjaardag viert, wordt morgen geopereerd.

  De blessure-ellende blijft Engels achtervolgen: hij miste het EK met een dijblessure en was daarvoor bijna een jaar uit met een knieprobleem.

  Leicester-spits Slimani lag kort na de rust aan de basis van de nieuwe blessure. Engels schermde de bal af die naar Butelle rolde, maar kreeg nog een duw van Slimani. Hij viel slecht, greep meteen naar zijn schouder en kon niet meer voort.

  In het ziekenhuis werd ontdekt dat verschillende pezen in zijn schouder waren afgescheurd. "Het is een zeer pijnlijke blessure. Bjorn wordt morgen geopereerd. De dokters verwachten dat de Brugse nummer vier niet meer in actie zal komen voor Nieuwjaar", meldt Club.

  De blessure is een domper op de feestvreugde voor de jarige Engels: "Dit is uiteraard heel jammer. Ik keek er enorm naar uit om me te bewijzen in de Champions League. Deze blessure is echt brute pech, meer kan ik er niet over zeggen."

  "Zonde net nu het moeilijk gaat"

  "Ik zal sowieso sterker terugkeren, zoals ik ook de vorige keren bewezen heb", zegt Engels nog. "Ik wil alle fans bedanken voor hun steun en supporter ondertussen voor mijn maats vanaf de zijlijn. Het is zonde dat ik net nu het moeilijk gaat aan de kant moet blijven, maar net als vorig seizoen gaan we met z'n allen terugknokken."