Ga naar de inhoud

meest recent

      Preud'homme: "We hebben het geprobeerd en gefaald"

       wo 14 september 2016 23:31
      Michel Preud'homme: "Ik was gefrustreerd."
      Club Brugge had gehoopt een feest te kunnen maken van de start van zijn CL-campagne, maar na de 0-3-nederlaag tegen Leicester liep er niemand een polonaise. "Dit is mijn eerste CL-match en we gaan met 0-3 de boot in. Dat kan niet", sakkert Ruud Vormer.

      Michel Preud'homme moest regelmatig zijn frustraties verbijten op de bank, al werd het hem bij het rustsignaal toch even te veel.

      "Ik was gefrustreerd omdat er meer inzat. Ik zag dat het kon werken waarop we getraind hadden, maar het kwam er niet uit."

      "We hebben het geprobeerd met onze middelen en we hebben gefaald", luidt Preud'hommes conclusie.

      Had het beste Club Brugge dan wel iets kunnen klaarmaken tegen dit Leicester? "Het beste Club had zeker gescoord en had die fouten achterin niet gemaakt. Maar je mag niet verwachten dat we tegen deze ploeg ooit tien kansen zouden creëren."

      Doelman Butelle had bij de drie tegendoelpunten telkens boter op het hoofd. Niet voor het eerst dit seizoen. "Maar het is niet alleen Butelle die niet op niveau is, anderen ook. Dan is het moeilijk om een resultaat te halen."

      Vormer: "Dit kan niet, we verwachten veel meer van elkaar"

      "Wat wij doen bij die tegengoals, dat kan niet", is Ruud Vormer (foto) streng voor zijn ploegmaats. "Op dit niveau wordt dat afgestraft."

      "We verwachten veel meer van elkaar. Na Waasland-Beveren hadden we nochtans gezegd dat we moesten opstaan, want zo kan het niet langer."

      Ook aanvoerder Timmy Simons verhulde zijn ongenoegen niet. "Die kans van Izquierdo in het begin, dit moet je in dit soort matchen afmaken. Maar in plaats van 1-0 wordt het 0-1. Dan wordt het moeilijk."

      "We hebben nog een paar halve kansen gecreëerd en een bal op de paal gehad. Maar nooit genoeg om aanspraak te kunnen maken op de zege."

      Stefano Denswil wou achteraf ook de goeie dingen benadrukken. "Het is niet zo dat Leicester kansen gecreëerd heeft, de goals kwamen er gewoon na fouten van ons."

      "We zijn met vertrouwen blijven voetballen, al zal het er niet altijd mooi uitgezien hebben. Maar zij hebben meer achter de bal gelopen dan wij. Het balletje ging goed rond, al creëerden we te weinig."