• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Omstreden Platini kent vandaag zijn opvolger en zegt: "Ik heb een gerust geweten"

  Michel Platini.

  Vandaag wordt in Athene de nieuwe voorzitter van de Europese voetbalbond UEFA verkozen. De geschorste preses Michel Platini sprak vanochtend het congres toe en bedankte in zijn speech de 55 lidstaten voor de samenwerking tijdens de voorbije jaren.

  Het is een belangrijke dag voor de UEFA, want vandaag wordt in Athene de nieuwe voorzitter van de federatie verkozen. De 55 lidstaten mogen hun stem uitbrengen. De keuze gaat tussen de Nederlander Michael van Praag en de Sloveense favoriet Aleksander Ceferin.

  Michel Platini, die in mei geschorst werd als UEFA-voorzitter na een dubieuze betaling van 1,8 miljoen euro van ex-FIFA-voorzitter Blatter, wilde niet op het appel onbreken.

  De Fransman had aan de Ethische Commissie van de FIFA de toestemming gevraagd (en dus gekregen) om de vertegenwoordigers van de Europese bonden vandaag toe te spreken in Athene.

  Platini sprak vol zelfvertrouwen. "Jullie moeten weten dat ik een rustig geweten heb. Ik ben er zeker van dat ik niet de minste fout gemaakt heb en dat ik het juridische gevecht dus zal blijven leveren."

  "Ik wilde er hier vandaag bij zijn om persoonlijk mijn dank uit te spreken aan de 55 lidstaten van de UEFA. Ik wil u allen tot ziens zeggen en het voetbal veel succes wensen. Jullie gaan dit avontuur zonder mij voortzetten. Bedankt voor de afgelopen negen jaar. Ik denk dat we ons werk uitstekend gedaan hebben."