• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Michèle George pakt zilver in dressuur: "Ik begrijp de jury niet"

  Michèle George vond dat ze recht had op goud.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Michèle George heeft haar titel in de individuele para-dressuur Graad IV niet kunnen verlengen. De Belgische amazone ging voor goud, maar moest vrede nemen met het zilver. "Ik was verwonderd over de score van mijn rit. Maar dit is sport", reageerde ze teleurgesteld. Ciska Vermeulen reed naar de zesde plaats. Voor België was het de vijfde medaille op de Paralympische Spelen in Rio.

  George kreeg samen met Rainman een score van 74,333 procent achter haar naam, enkel de Britse Sophie Wells deed met 74,857 procent een half procentpunt beter. Het brons was op afstand voor de Nederlander Frank Hosmar. Ciska Vermeulen was op Rohmeo zesde met 68,000 procent.

  George leek nochtans zegezeker onder de brandende zon. Na haar oefening zwaaide ze uitbundig naar het publiek: "Ik had een gevoel van "Check!". Ik werkte hier vier jaar voor. Toen ik de score hoorde, was ik verwonderd. Ik legde echt een mooie rit af. Blijkbaar oordeelde het jurypanel anders. Dit begrijp ik niet, maar dat is sport."

  "Mijn oefening had misschien nog explosiever kunnen zijn, maar dat was moeilijk bij deze weersomstandigheden", zocht George een verklaring. "Ik ben wel degelijk blij met zilver, maar herhaal mijn woorden dat ik dit niet begrijp."

  Vrijdag nemen George en Vermeulen deel aan de freestyle, waarvoor de top 7 van vandaag geplaatst is. George is ook daar uittredend kampioene: "Ik zal mijn titel met hand en tand verdedigen. Mijn wraak zal zoet zijn, ik kom terug."

  Vermeulen teleurgesteld met dressuur

  Ook Ciska Vermeulen was ondanks haar zesde plaats teleurgesteld: "Rohmeo ging wat te diep met zijn hoofd. Ik heb geprobeerd te doen wat de jury verlangt, maar dat heeft niet geholpen. Ik ga nog eens alles geven in de freestyle."

  Samen met de eerder afgelegde teamtest, die door George gewonnen werd, is de individuele testproef bepalend voor de teamcompetitie. België treedt met vier amazones aan in Rio, donderdag is het de beurt aan Barbara Minneci (graad II) en Eveline Van Looveren (graad Ia) in de individuele test. De gecombineerde scores van de beste drie amazones van elk team bepalen het ploegresultaat.