• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Mathijssen: "Ik werk graag op korte termijn"

  Mathijssen werd in november vorig jaar ontslagen bij OH Leuven.

  Jacky Mathijssen is minder dan een jaar na zijn ontslag bij OH Leuven terug in eerste klasse. Mathijssen heeft de opdracht aanvaard om Westerlo te behoeden voor degradatie. "We moeten werken aan het aantal tegendoelpunten en het geloof weer aanwakkeren."

  Westerlo heeft na het ontslag van Bob Peeters niet lang gewacht met de aanstelling van een nieuwe trainer. Mathijssen tekende vandaag een contract tot het einde van het seizoen. "De duidelijkheid en kordaatheid van Westerlo tijdens de gesprekken hebben voor mij het verschil gemaakt", deed Mathijssen zijn verhaal aan Sporza. 

  "Als een club meteen laat weten dat ze iemand zoeken met jou profiel en aangeven het allerliefst met mij te werekn, dan is dat een goede basis om aan deze moeilijke opdracht te beginnen."

  "Als ik eerlijk ben, was de goesting een paar maanden weg na wat er gebeurd is in Leuven. Maar de laatste maanden heb ik aanbiedingen gekregen uit binnen- en buitenland. Altijd maakte de club of ikzelf in laatste instantie nog een andere keuze. Nu niet."

  "De opdracht bij Westerlo wordt een uitdaging, maar ik werk graag op korte termijn. Op dit moment probeer ik nog zoveel mogelijk informatie te verzamelen, want ik heb Westerlo de laatste tijd niet van dichtbij gevolgd. De nood aan info is dus enorm groot."

  Mathijssen kent wel al de belangrijkste pijnpunten, maar veel tijd tot de belangrijke confrontatie met Moeskroen is er niet. "Als we de voeling in het klassement niet willen verliezen, is het duel met Moeskroen inderdaad cruciaal."

  "In het algemeen slikt de club op dit moment te veel doelpunten. daar moeten we mee aan de slag en we moeten het geloof weer aanwakkeren."    

  "Zelf gevraagd om een contract tot het einde van het seizoen"

  Mathijssen tekende bij Westerlo een contract tot het einde van het seizoen. Op eigen vraag blijkbaar. "Ik zit liever in een situatie waar ik de vrijheid heb om zelf beslissingen te nemen", zei Mathijssen. "De club wou eventueel langer samenwerken, maar dat wou ik niet."

  "Denk aan mijn verhaal bij OHL, waar ik na de promotie naar eerste graag mijn vrijheid had gekregen, maar ze niet kreeg. Dat wou ik vermijden."