• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Legia Warschau maakt rentree met indrukwekkende tifo... en supportersgeweld

  Voor de wedstrijd ontrollen de Poolse supporters een immense spandoek.

  De Poolse kampioen Legia Warschau staat voor het eerst in meer dan 20 jaar weer tussen de groten in de Champions League. De supporters laten zich van hun fraaie en minder fraaie kant zien.

  Knappe tifo: "Guess who's back?"

  Voor het eerst sinds het seizoen 1995-1996 speelt Legia Warschau de groepsfase van de Champions League. Voor de wedstrijd tegen de Duitse vicekampioen Dortmund ontrollen de fans een knappe spandoek met de titel "Guess who's back?" Een flinke hoeveelheid Bengaals vuur maakt het tafereel nog indrukwekkender.

  Hooligans spuiten met pepperspray

  Op het veld vergaat het Legia minder goed. Na 17 minuten staat het team van ex-Anderlecht-coach Besnik Hasi al drie goals in het krijt tegen Dortmund.

  Dat kunnen de zware supporters niet verkroppen. De hooligans van Legia Warschau gaan met de pepperspray van de stewards aan de haal en spuiten de bussen leeg.

  6-0-nederlaag

  Uiteindelijk werd het 6-0 voor Dortmund. Mario Götze scoorde zijn eerste sinds zijn terugkeer uit München. Sokratis, Bartra, Guerreiro, Castro en Aubameyang breidden de score uit en bezorgden hun club de grootste uitzege in Europa.