• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ex-Club- én Leicester-speler Roger Davies: "Tweedeseizoensyndroom voor Leicester"

  Roger Davies is nog altijd een graag geziene gast in Brugge.

  Met Club Brugge-Leicester staan twee ex-clubs van Roger Davies tegenover elkaar. "Maar Club heeft veel meer ervaring in Europa dan Leicester", schat hij de kansen van blauw-zwart iets hoger in dan die van de Engelse kampioen.

  Vorig seizoen voetbalde Leicester City op een wolk, maar dit seizoen gaat het veel moeizamer, met maar 4 punten uit 4 matchen. "Leicester lijdt duidelijk aan het tweedeseizoensyndroom", zegt Roger Davies, die in 1977 Club Brugge inwisselde voor Leicester.

  "Het zou altijd moeilijk zijn om dat wonderseizoen over te doen. Dat zal altijd een uniek seizoen blijven. Maar ik denk niet dat de druk nu is toegenomen door de zwakke start. De coach en spelers hebben genoeg krediet opgebouwd."

  "Leicester is vooral defensief sterk, al was dat niet duidelijk afgelopen weekend tegen Liverpool (4-1-nederlaag). Hun sterkste wapen is de tegenaanval, met Vardy en Mahrez. Daar moet Club voor oppassen, dat het geen ruimte in de rug laat."

  "Club Brugge heeft wel het voordeel dat het véél meer ervaring in Europa heeft. Club speelt elk seizoen Europees, voor Leicester is het nog maar het tweede avontuur. Het wordt een moeilijk verhaal voor hen in de Champions League, maar ze zullen ervan genieten."

  "Club Brugge is na Derby County mijn favoriete club"

  Met twee ex-ploegen op hetzelfde veld dringt de vraag zich op: voor wie zal Roger Davies vanavond supporteren? "Ik duim altijd voor mijn ex-clubs, maar Club is na Derby County mijn favoriete club. Ik heb er van elke minuut genoten. We waren een echte vriendengroep."