• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Belgian Red Hawks plaatsen zich voor tweede ronde op EK baseball

  De Belgen hebben zich geplaatst voor de tweede ronde.

  De Belgian Red Hawks, de nationale honkbalploeg, heeft zich in Nederland bij de beste zes geschaard op het Europees kampioenschap. België speelt nu nog drie wedstrijden om te bepalen of het eventueel naar de finale mag.

  In Hoofddorp in Nederland wordt nog tot 18 september gestreden om de Europese titel honkbal. Ook de Belgen maken nog kans op die trofee want ze hebben zich geplaatst voor de tweede ronde.

  Dankzij twee makkelijke zeges tegen Kroatië (5-1) en Griekenland (18-1) en een stunt tegen Frankrijk (14-3) eindigden de Belgian Red Hawks derde in hun poule. Daardoor komt België, net als de beste drie uit de andere poule, in de winnaarspoule terecht.

  Daarmee hebben de Belgen, 34e op de wereldranglijst, hun doelstelling al bereikt. Ze doen beter dan in 2014, toen ze zevende eindigden. Een medaille veroveren zou een stunt zijn. De laatste keer dat België op het podium eindigde was in 1995.

  De Belgen spelen de komende week nog drie wedstrijden. Uiteindelijk spelen de beste twee landen uit de winnaarspoule de finale. 

  Wedstrijden tweede ronde
  TsjechiëBelgië4-3
  DuitslandBelgië16/09
  BelgiëNederland17/09
  Eindstand poule B:
  1. Spanje55010 ptn
  2. Italië5419
  3. België5328
  4. Frankrijk5237
  5. Kroatië5146
  6. Griekenland5055

  De Belgische EK-selectie:

  Antonacci TJ (Hoboken Pioneers), Buelens Sam (Toronto Blue Jays), De Jongh Robbe (Royal Greys), De Lannoy Steven (Borgerhout Squirrels), De Saedeleer Steve (Mortsel Stars), De Wolf Thomas (Mainz Athletics), Dille Benjamin (Rotterdam Neptunus), Goffaux Benjamin (Louvain La Neuve Phoenix),
  Gontier Yannick (Borgerhout Squirrels), Heyrman Hans (Brasschaat Braves), Janssen Drew (Borgerhout Squirrels), Latta Matthew (Oosterhout Twins), Lewis Rob (Borgerhout Squirrels), Mareels Gregg Pitcher (Hoboken Pioneers), Poesmans Yves (Brasschaat Braves), Ribbens Dennis (Utrecht Uvv), Rizzi Lucas (Hoboken Pioneers), Roevens Robin (Royal Greys), Vandenbranden Kenny (Rotterdam Neptunus), Van Droogenbroeck Jace (Deurne Spartans), Van Nuffel Ben (Oosterhout Twins), Veraghtert Tim (Borgerhout Squirrels), Verheyleweghen Jamie (Utrecht Uvv),
  Weemaels Kyran (Brasschaat Braves)