• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  100e Giro vertrekt volgend jaar op Sardinië

  Fabio Aru is afkomstig van Sardinië: "Trots op Giro-start."

  De Giro-organisatie heeft vandaag de grote start bekendgemaakt van de 100e editie in 2017. Op 5 mei trekt de Ronde van Italië zich op gang in Sardinië, waar drie dagen gekoerst wordt. Het is nog maar de vierde keer in de geschiedenis dat de Giro het eiland aandoet, na 1961, 1991 en 2007.

  De eerste drie etappes van de 100e editie zijn allemaal in lijn. Het eiland wordt van noord naar zuid doorkruist: op 5 mei van Alghero naar Olbia, waar op 6 mei richting Tortoli wordt gereden. Op 7 mei komt het peloton aan in de provinciehoofdstad Cagliari. Voor het volledige parcours is het wachten tot 25 oktober.

  Fabio Aru kijkt al uit naar de Giro 2017, de Italiaan van Astana is afkomstig van Sardinië: "Dat de Ronde van Italië op mijn grond vertrekt, maakt me erg trots. Het zou magnifiek zijn om deel te nemen met een start als deze", vertelde de nummer drie van 2014 en nummer twee van 2015. De Vuelta-winnaar van 2015 nam dit jaar niet deel aan de ronde van zijn land, hij reed zijn eerste Tour de France (13e).