• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vreven over Gano: "Hij was te laat op de afspraak, dus moest hij heel de match jagen"

  Vreven: "60% van mijn tijd gaat naar spelers overtuigen van profbestaan"

  Zinho Gano heeft een belangrijke rol in het spel van Waasland-Beveren, dat was ook zo tegen Club Brugge. Maar bijna had de jonge aanvaller niet gespeeld. Hij was namelijk te laat op de afspraak voor de match. "Je laat je niet vangen door een file", pleit zijn coach Stijn Vreven voor professionalisme in Extra Time. Filip Joos relativeert, maar krijgt de wind van voren.

  Gano legde vrijdagavond de bal terug waaruit Schrijvers de enige goal in Waasland-Beveren-Club Brugge kon scoren. Vreven belicht het belang van Gano voor zijn ploeg. De opgeschoten Belg zorgt voor diepgang.

  "Hij hoeft geen 15 goals te maken. Maar hij laat de ploeg wel beter spelen. Hij zorgt ervoor dat we het positiespel 40 meter hoger kunnen spelen, als hij zijn job doet. Daar staat hij voor."

  Wat de tafel opviel, was dat Gano tegen Club constant zat te jagen. Ook op doelman Butelle. Was dat de opdracht, wou Joos weten. Vreven verraste met zijn antwoord: "Ik zal eerlijk zijn. Door het verkeer was hij iets te laat op de afspraak voor de match. Ik zei hem: "Als jij de hele wedstrijd niet jaagt, heb je echt een probleem"."

  Franky Van der Elst merkte op dat iemand die te laat komt bij veel trainers niet speelt: "Ik heb ook fel getwijfeld, maar mijn assistenten hebben me overtuigd. Door hem niet te laten spelen, zou ik in de vingers van de spelers en mijn eigen vingers snijden."

  "1 minuut te laat komen op het veld maakt een wereld van verschil"

  Daarna ontspon er zich een discussie over te laat komen. Filip Joos bracht begrip op voor Gano, die normaal 3,5 uur voor de wedstrijd aanwezig had moeten zijn: "Kwam hij te laat door een ongeval of had hij het kunnen weten? Er bestaat toch zoiets als heirkracht."

  Vreven wuifde dat weg: "Ik steek 60 procent van mijn tijd bij Waasland-Beveren in de spelers ervan te overtuigen wat het profbestaan inhoudt. Wat je daar moet voor doen en laten."

  "Stel dat je 1 minuut te laat komt op de club: als je 1 minuut op het veld te laat omt, maakt dat een wereld van verschil. Dan verliezen wij wedstrijden. Daar ben je elke dag mee bezig. Dat is mooi, zeker als het resultaten opbrengt."

  Joos relativeert: "Als je 3,5 uur voor de match daar moet zijn, wil je daar ook geen 4,5 uur voor de match zijn. Want dan word je moe van verveling."

  Vreven had meteen een les klaar voor Joos: "Filip, jij zou een speler voor ons kunnen zijn als je zo denkt. Op vrijdag moet je gewoon rekening houden met twee uur file. Dat is ermee bezig zijn."

  Tafelgasten Van der Elst en De Vlieger vinden de discussie wel grappig: "Je moet gewoon op tijd zijn en de dag van de match de hele tijd de radio hebben opstaan voor de verkeersberichten", doceert  Van der Elst. De Vlieger lacht dan weer: "Daarom ben jij nooit prof geworden, Filip."

  Vreven krijgt het laatste woord: "Het gaat mij ook niet over het te laat komen, maar over de manier van denken. Vanaf dat je wakker bent, ben je met de wedstrijd bezig en laat je je zeker niet vangen door een file. Dan ben je niet professioneel bezig. Dit is een goeie les voor hem. Want de volgende keer dat hij te laat komt, zit hij wel op de bank."

  Vreven: "Ik zei tegen laatkomer Gano: als je niet hele match jaagt heb je een probleem"

  Video player inladen ...