• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vreven coacht jonge kern: "Ik zal niet meer jongens of meisjes zeggen"

  Stijn Vreven is de gepassioneerde trainer van Waasland-Beveren.

  Stijn Vreven, Franky Van der Elst, Geert De Vlieger, Filip Joos en Frank Raes hadden heel wat te vertellen in Extra Time gisteren. Wij pikten er enkele opvallende thema's uit: uit de Premier League, over AA Gent en Club Brugge en Waasland-Beveren.

  De Vlieger: "De Bruyne voelt zich in zijn sas bij Guardiola"

  Het moment van de week van Geert De Vlieger was de Manchester Derby. "Vooraf ging het vooral over de twee coaches, Pep Guardiola en José Mourinho, maar nadien ging het gelukkig over Kevin De Bruyne. Hij speelde fantastisch, met heel veel dynamiek en overzicht. Hij nam de ploeg op sleeptouw en haalde zijn beste voetbal boven. Op alle vlakken heeft hij enorm veel punten gescoord, ook bij zijn ex-coach. Hoe dit komt? Hij voelt zich ongelooflijk in zijn sas bij City en Guardiola."

  Video player inladen ...

  Joos: "Liverpool is mijn abonnement-ploeg"

  Filip Joos noemt Liverpool zijn "abonnementploeg": "Als je overal ter wereld in 10 minuten zou geraken, dan kocht ik een abonnement op Liverpool. Omdat ze onder Klopp fenomenaal en zeer modern voetbal spelen. Je bent ook verzekerd van rare matchen, want ze krijgen er al eens drie binnen. Het is een hele mooie ploeg en het bewijst dat je als coach een impact kan hebben door de manier waarop je speelt en hoe je bent. Iedereen in Liverpool loopt met een smile rond."

  Video player inladen ...

  Van der Elst: "Gent heeft beter ingekocht dan bij de vorige mercato"

  Zolang Sven Kums in Gent rondliep, kreeg Rob Schoofs amper speelkansen. Tegen Lokeren liet de jonge Limburger zien wat hij in zijn mars heeft. "Schoofs is een goeie, goeie voetballer, hij kan in één tijd spelen", weet Franky Van der Elst.

  Naast Schoofs op het middenveld stond met de Nigeriaan Esiti nog een nieuwkomer en op het eind viel met Rabiu nog een nieuwe landgenoot in.

  Video player inladen ...

  De Vlieger: "Preud'homme dacht dat Club klaar was"

  Club Brugge heeft zijn start gemist. De Vlieger: "Het was wel fantastisch aan het seizoen begonnen. Na de gewonnen Supercup en de openingszege tegen KV Mechelen zei Preud'homme dat ze klaar waren voor de competitie. Dat is nu zijn grootste zorg." Een opvallende vaststelling van Frank Raes is dat naast STVV en Lokeren Club het minst gescoord heeft. 

  Video player inladen ...

  Vreven: "Ik zou Köteles ook geblesseerd opgesteld hebben"

  Met Laszlo Köteles heeft Stijn Vreven een nieuwe doelman. "Dat voelde je meteen op training. Hij is een echte winnaar met persoonlijkheid. Hij is iemand met uitstraling en onze enige dertiger, dus de enige speler met echt ervaring. Die hadden we nodig. Ik had hem ook bij manier van spreken zelfs geblesseerd opgesteld, want hij is nu al zo belangrijk voor ons."

  Achter Köteles is Goblet van 1 naar 3 gegaan: "Omdat Henkinet een betere reactie had. Het probleem van onze twee jonge beloftevolle keepers is dat de verdediging even jong is. Goblet gaf niet de reactie die ik gehoopt had. Het team is het belangrijkste. Ik verwacht dat hij zich weer naar boven knokt."

  Video player inladen ...

  Vreven: "Ik zal niet meer "jongetjes" zeggen"

  Waasland-Beveren heeft samen met Racing Genk de jongste kern van eerste klasse. "Gemiddeld 22 jaar en daar is veel werk aan", legt Vreven uit.

  Video player inladen ...

  De keek op de week van Filip Joos

  Video player inladen ...

  Bekijk de integrale versie van 12 september

  Video player inladen ...