• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Preud'homme: "Misschien maakt Leicester hetzelfde mee als wij"

  Club Brugge speelt woensdagavond tegen Leicester.

  Club Brugge telt af naar de Champions League-confrontatie met Leicester, de Engelse kampioen. "Sommigen zeggen dat Leicester geen groot team is, maar ik beweer het tegendeel", zegt de Club-coach.

  "Op papier is Leicester sterker dan wij, maar wij hebben woensdag niets te verliezen", verkondigde Club Brugge-coach Michel Preud'homme op zijn perspraatje.

  Hoe schat Preud'homme de kansen van Club in? "We spelen altijd om te winnen en misschien staat het geluk nu wel eens aan onze kant. We moeten afwachten hoe de match verloopt. Een 1-1 kan soms ook een goed resultaat zijn."

  "Leicester heeft een sterk collectief. Het is een hecht blok, waar we een zware kluif aan zullen hebben. Leicester heeft vorig jaar bewezen dat je met de juiste mentaliteit veel kunt bereiken. Iedereen kende hun speelstijl, maar toch had iedereen er problemen mee."

  "Ze spelen aanvallend, maar ze kunnen ook een defensief blok zetten als dat nodig is. Die omschakeling is een sterk wapen. Sommigen zeggen dat het geen groot team is, maar ik beweer het tegendeel. Ze zijn de beste ploeg van Engeland, want ze zijn kampioen geworden."

  "Met de spelers wil ik weer in de flow van vorig seizoen komen"

  Club Brugge treft Leicester tijdens een moeilijke periode. Club sprokkelde in de Jupiler Pro League de voorbije weken slechts 7 op 18.

  "Met de spelers doe ik er alles aan om opnieuw in de flow van vorig seizoen te komen. Toen zijn we als ploeg heel diep gegaan. We zijn op zoek naar onszelf en dat kost tijd."

  "Misschien is er wat decompressie na de titel van vorig seizoen. En misschien maakt Leicester hetzelfde mee als wij", doelt Preud'homme op de 4-1-nederlaag tegen Liverpool.