• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Pepe: "Onder Mourinho haatten mensen ons als we het veld betraden"

  Pepe verdedigt met Real de titel in de Champions League.

  Titelverdediger Real Madrid begint morgen aan zijn Champions League-campagne met een thuismatch tegen Sporting Lissabon. Naar aanleiding van de wedstrijd tegen de Portugezen kwam Portugees international Pepe nog eens terug op de periode van zijn landgenoot José Mourinho bij Real.

  Mourinho werd in 2010 aangesteld als trainer in Madrid. Hij won er een titel, een beker en de Spaanse Supercup, maar de Champions League kon hij met de Madrileense grootmacht nooit winnen. Dat en een vertroebelde relatie met een aantal sleutelspelers leidde in 2013 zijn ontslag in. 

  Ook Pepe had het gehad met zijn landgenoot. "Onder Mourinho haatten mensen ons wanneer we het veld betraden", zei Pepe op de Spaanse radiozender Cedena Ser. "Dat duurde drie jaar en gelukkig gingen die snel." 

  "Het veranderde helemaal toen Carlo Ancelotti trainer werd. Mensen begonnen ons opnieuw anders te behandelen. Maar wat gebeurde onder Mourinho is nu verleden tijd."

  "Zidane en Mourinho zijn heel andere types. Je zou kunnen zeggen dat ze elkaars tegengestelde zijn. Maar het is ook niet zo dat de ene de goede is en de andere de slechte."

  "Mourinho heeft veel ervaring als coach. Zidane is maar juist begonnen, maar hij heeft zelf op het hoogste niveau gespeeld en weet wat het is om op het veld te staan en welke druk er heerst bij Real Madrid."