• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Lukaku na eerste hattrick voor Everton: "Hadden er 5 kunnen zijn, maar blij met 3"

  "Koeman maakt mij en de ploeg beter."

  Romelu Lukaku scoorde maandagavond een hattrick, zijn eerste goals in Engeland sinds 5 maart. "Ik wist na mijn twee doelpunten van vorige week tijdens de WK-voorrondematch Cyprus-België (0-3, red) dat ik back in business was", zegt de 23-jarige Lukaku over zijn eerste hattrick voor Everton in de Premier League.

  Maandagavond trok Lukaku in de match tegen Sunderland met veel vastberadenheid een streep onder een periode van 1.139 minuten zonder competitiedoelpunt. Met drie treffers in nauwelijks 11 minuten voltrok hij het vonnis.

  In de interviews na de match benadrukte Lukaku vooral het ploegbelang. "Ondanks onze 0-3-overwinning had het beter gekund, ik bedoel dan vooral onze eerste helft. Sunderland verdedigde wel goed, maar bij ons was het niet goed genoeg. We creëerden niet genoeg", zei onze landgenoot. 

  Pas na wat aandringen wilde Lukaku iets over zijn eigen prestatie vertellen. "Het team heeft me vanavond geholpen om een hattrick te scoren. Het is mijn eerste in het shirt van Everton in een competitiematch (in de Europa League scoorde hij in februari 2015 ook al eens een hattrick, red), uiteraard ben ik daar zeer blij mee."

  "Of ik verrast was dat het nu ineens weer lukte? Niet echt. In het begin van het seizoen was ik niet fit genoeg naar mijn zin. Maar ik ben hard blijven werken en met België leverde ik een goeie prestatie af in Cyprus (waar hij 2 keer scoorde, red). Toen wist ik dat ik back in business was."

  "Ik had 4 of 5 doelpunten kunnen scoren tegen Sunderland, maar ik ben gelukkig met 3. Als ik het team de volgende weken en maanden wil helpen, zal ik me wel nog meer moeten ontpoppen tot "serial killer"."

  "Voelde meteen dat Koeman me beter zou maken"

  Tot slot had Lukaku nog een woordje lof voor Ronald Koeman, sinds dit seizoen de oefenmeester van Everton. "Ik voelde al vanaf de eerste dag dat hij hier was dat hij ons beter zou maken als team en mij als speler. Ik ben hem veel verschuldigd. De teamspirit is fanstastisch."

  Statistieken-tweets over Lukaku voor en tijdens de match: