• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Knap: Everton doneert 200.000 pond aan vijfjarig kankerpatiëntje van Sunderland

  Een dikke knuffel voor Bradley Lowery.

  In de Engelse voetbalwereld is niet alleen de hattrick van Romelu Lukaku "hot news". De match in Sunderland stond ook in het teken van de 5-jarige Bradley Lowery, die aan een uitzonderlijke vorm van kanker lijdt en 700.000 pond nodig heeft voor een behandeling.

  Nog voor de match tussen Sunderland en Everton maandagavond van start ging, stonden alle schijnwerpers op Bradley Lowery gericht. De 5-jarige Sunderland-supporter mocht samen met een aantal andere kinderen aan de hand van de Sunderland-spelers het veld opstappen.

  Het verhaal van Lowery is in het Engelse voetbalmilieu intussen dan ook breed uitgesmeerd. De jongen lijdt aan kanker (hij is na een eerdere behandeling hervallen) en moet in de VS een operatie ondergaan die zo'n 700.000 pond kost.

  Zijn familie heeft in de media een oproep gedaan om dat geld in te zamelen, onder meer via Twitter (zie hieronder). Die oproep is niet in dovemansoren gevallen, want in korte tijd is al meer dan 500.000 pond ingezameld.

  Toen meer dan 40.000 supporters gisterenavond tijdens Sunderland-Everton opstonden en "There’s only one Bradley Lowery” begonnen te zingen, was het hek helemaal van de dam. 

  Lowery, die eerder op de dag nog een transfusie had gekregen in een ziekenhuis in Newcastle, was samen met zijn ouders in een limousine naar het stadion gebracht en hoorde de gezangen aan. Zijn vader hield de jongen in zijn armen en hield het niet droog.

  "Bradley krijgt alle liefde en steun van Everton"

  Na de wedstrijd lanceerde Everton dan het nieuws dat het de kleine jongen steunt in zijn zware gevecht en liefst 200.000 pond zal overschrijven op de rekening van het patiëntje. "We wensen Bradley alle succes in zijn moedige strijd. Hij krijgt de liefde en steun van elke Everton-fan."

  Everton heeft ook aangekondigd dat het Bradley en zijn familie zal uitnodigen voor de terugmatch in Goodison Park en dat het gehandtekende spelersshirts van gisterenavond zal veilen voor de goeie zaak.

  Tweets:

  Staande ovatie voor de 5-jarige knaap:

  Foto's: